Fjordbyernes Netværk vil gøre det attraktivt at bosætte sig ved kysten fra Vilsund til Ydby

SKYUM: Skyum Østerstrand er ikke et af de mest kendte badesteder ved Limfjorden i Thisted Kommune. Det skal der nu gerne laves om på efter et samarbejde mellem sommerhuslodsejerne ved Skyum Østerstrand og Fjordbyernes Netværk.

Derfor er en ny badebro på 42 meter blev bygget, bl.a. for penge, som Fjordbyernes Netværk har skaffet fra lokaludviklingsfonden under Thisted Kommune.

- Vi fik bevilget 47.000 kr., som nu har været med til at betale en del af den nye bro ved Skyum Østerstrand, siger formand for netværket Jørgen Kjeldsen og fortsætter:

- Der er fine steder i Thy, som ikke mange kender. Skyum Østerstrand er et af dem. Fjordbyernes Netværk har som formål at gøre det attraktivt at besøge og gerne bosætte sig i fjordsamfundene fra Vilsund til Ydby.

Derfor har vi lavet dette samarbejde med lodsejerne i sommerhusområdet - for at øge tilgængeligheden til Skyum Østerstrand. Det er jo deres jord. Men de vil meget gerne, at besøgende benytter stranden - som jo er alles, siger Jørgen Kjeldsen.

- Vi har en fantastisk fin strand og et smukt grønt strandmiljø hernede. Og folk er velkomne til at komme herned. Udover badestranden er der andre grunde til at besøge området: Der er legeplads til børnene, toilet, bord og bænkmiljøer, vandrestier og muligheder for lystfiskeri. Nu har vi så også fået en flot badebro, der går langt ud over det i øvrigt meget grunde og børnevenlige vand. Fra broen kan man bade, eller man kan sidde på de to opholdsområder på broen. Der er nemlig ofte læ hernede for vestenvinden, siger Hans Møller, der er formand for de omkring 40 sommerhuse ved det idylliske sted ikke langt fra Skyumvej.

Den nye badebro i aluminimum med gelænder erstatter en kortere og smallere ældre træbro.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...