Axel Stobberup har mange funktioner hos Naturstyrelsen Thy, fortæller statsskovrider Ditte Svendsen

SØHOLT: Ved en sammenkomst hos Naturstyrelsen Thy 4. august blev skovløber Axel Korsgaard Stobberup fejret i anledning sit 40-års-jubilæum, og ved den lejlighed overrakte statsskovrider Ditte Svendsen ham Hendes Majestæt Dronningens Fortjenestmedalje i sølv.

I en pressemeddelelse fortæller Ditte Svendsen, at Axel Stobberup kommer fra Snedsted og er uddannet tømrer. Men en stor interesse for natur og friluftsliv fik ham til at vælge et andet erhverv og søge ansættelse i statsskoven i Stenbjerg Plantage. Her har han arbejdet først med traditionel skovdrift. Efter skovningsmaskinernes indtog har han gradvist bevæget sig over i et job, der udover naturnær skovdrift omfatter mange naturplejeopgaver, naturregistrering og fugleovervågning:

- Axel er en dygtig ornitolog og bidrager ofte med ny oplysninger til enhedens lokale ”pas på-kort” og afmærkning af rovfuglereder, inden skovningsmaskinerne kører ud, fortæller Ditte Svendsen og fortsætter:

- 2005 blev Axel skovløber med bolig i Stenbjerg Plantage og en række opsynsopgaver. Axels robuste statur betyder, at han ikke behøver at bruge mange ord over for dem, der ikke ved, hvordan man bør færdes i naturen. I dag foregår arbejdet ikke kun i Stenbjerg Plantage, men i hele den sydlige del af Thy. Her kan man også kan møde Axel som en af dem, der sørger for, at der er pænt og ordentligt på Naturstyrelsens parkerings-, grill- og lejr- og skovlegepladser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...