Tirsdag var der åbent kunstnerværksted for børnene på Hanstholm Fyr

HANSTHOLM: Tirsdag var der åbent kunstnerværksted for børnene på Hanstholm Fyr.

"Vind-skulptøren" Grethe Wittrock, som er en af de kunstnere der har et arbejdsophold "Artist in Residence" på Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm, åbnede for en dag værkstedet for børn i efterårsferien.

Grethe Wittrock arbejder med vind som tema. Under projekt "Menneske og Vind" frembringer hun skulpturelle værker inspireret af fuglelivet og naturen omkring fyret.

Til det bruger hun aflagte hvide sejl fra skibe, som formes og klippes til store fantasifulde skulpturer.

Tirsdagens udfordringen for børnenes kreativitet, var at klippe fjerformer ud af de hvide sejl og male dem, så de lignede fuglefjer. Helt efter egen fantasi. Der lå dog en fuglebog, som man gerne måtte blive inspireret fra.

Grethe Wittrock arbejder med sejl som grundmateriale.

- De aflagte sejl har jeg fået fra en stribe sejlklubber i Nordsjælland og også fra "Georg Stage" .

- Sejl er et dejligt materiale at arbejde i. Det er meget formbart og kan bemales. Det er et hårdtvævet kunstprodukt, der ovenikøbet er let som papir. Og så er det meget inspirerende at lave fugle-installationer eller skulpturer fra et materiale, der netop funktionen at gribe vinden, lyder det fra kunstneren.

Omkring 50 børn tog i løbet den fem timer imod invitationen til at arbejde med fuglefjer fra sejl - sammen med Grethe Wittrock.

Hun fortsætter sit arbejde med at frembringe "fugle" fra de gamle hvide sejl fra konkurrence-sejlerne, for hun skal opholde sig på fyret i oktober og november måned.

Engang i det nye år skal hendes værker udstilles på fyret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...