To, måske tre dage mere, så er det slut for selvplukkere på Kjelstrupvej 11

KJELSTRUP: Der har været run på de solmodne og søde jordbær hos Karen og Jakob Tange, Kjelstrup - Thys eneste selvpluk af jordbær.

Men nu er det ved at være slut. De sidste selv-pluk-bær ryger i jordbærbakken fredag, og lørdag i denne weekend.

Med lidt held kan sæsonen forlænge en eller to dage - men så skal man ringe først.

Sæsonen har været hektisk og kort. Masser af søde jordbær, hjulpet af det gode vejr, har skabt køer ved rækkerne i Kjelstrup. Men den manglende regn har forkortet sæsonen.

- Vi startede ud allerede 8. juni. Dermed ender vi på en jordbærsæson på kun tre uger, mod normalt fire-fem uger, fortæller Karen Tange. Hun fortsætter: men sæsonen er løbet fra os. Vi kom for sent i gang med at vande og det har gjort at jordbærrene, bare er modnet rigtigt hurtigt i år. Til gengæld er de søde. ?Derfor kører grønt-ægteparret pluk-selv i denne weekend - og så er det slut.

Nu er høsten af nye kartofler gået i gang. Og i denne weekend skal der plukkes dild, som er en anden af gårdens grøntsager. Dilden skal til restauranter og snart skal en stor sending frisk dild "hældes på flaske" til dild-snaps.

Kartoffel sæsonen ses i øvrigt fin ud. Planterne står flot. De har usædvanligt mange blomster. Men snart er jorden tør helt ned til de dybe rødder - så inden må det gerne regne, lyder det fra Karen Tange.

Gården vander dog det nødvendige. Men det er både dyrt og besværligere end når Vorherre klarer det for grønt-ægteparret.

Der bliver i øvrigt masser af selv-pluk af jordbær næste år. Gården overveje at plante en mark mere til med små jordbærplanter - så der venter mange flere søde jordbæroplevelser for hele familien næste sæson.

Jordbær-selv-pluk er på Kjelstrupvej 11, lige uden for Thisted.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...