En hel dag med kor og fællessang

THY-HANNÆS: En hel lang dag med sangkor og fællessang. Kom og gå som du vil - lyt eller syng med.

Sådan nogenlunde er konceptet for den første kor-maraton, som Thy Sangskole og Korledernetværk Thy-Mors afholder lørdag 9. marts.

Syv en halv times kor-festival fra midt formiddag til sen eftermiddag, med alle kor fra Thy og Mors, med fællessang ind imellem.

”Kom så i sang!”. Sådan lyder Thy Sangskoles aktuelle sang-kampagne.

SangMaraton-dagen er den første aktivitet i kampagnen, som har til formål at sprede sangen ud til alle hjørner af Thy og vække lysten til at synge på tværs af generationer, etnicitet, køn og kultur.

På denne dag kan du opleve 13 mini-koncerter med 13 forskellige kor fra Thy og Mors. Efter hvert kor er der 15 minutters fællessang, hvor alle kan synge med.

Det bliver en dag, hvor forskelligheder mødes gennem sangen. Der er nemlig alt fra børnekor til seniorkor, og fra rytmisk til klassisk - og alt der i mellem.

- De 13 kor rummer i alt mere end 370 kormedlemmer, og vi forventer derfor en dag, hvor fællessangen kan høres i hele Thy og der bliver rig rig mulighed for at få rørt stemmen, fortæller Mette Damiri, leder af Thy Sangskole.

- Idéen til SangMaraton opstod på et møde i Korledernetværk Thy-Mors, hvor vi havde et ønske om at lave en fælles aktivitet, der samler de mange kor i området og inddrager befolkningen.

- Den store tilslutning til sangdagen giver et klart indblik i, hvor mange kor der faktisk eksisterer i Thy og på Mors. Vi håber dagen vil øge og sprede sangglæden, og måske kunne der være en kommende korsanger blandt publikum, siger Mette Damiri, der opfordrer alle, der er interesseret, til en festlig dag med sangen i centrum.

Korledernetværk Thy-Mors sælger forfriskninger, og der er gratis entré hele dagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...