Frisør Bente Sø Kristensen fra Salon 94 i Thisted har fået produkter fra Hair Team Company

THISTED: Bente Sø Kristensen har haft Salon 94 i Thisted i12 år.

Siden da har mange kemikalier været forbi kundernes hår og Bentes hænder og næse.

Nu har frisøren i Vestergade i Thisted besluttet at de tider er forbi, og hun har taget helt nye og mere skånsomme produkter i brug i salonen.

- Jeg vil gerne at min salon skal med på den sundere bølge. Jeg havde i et stykke tid tænkt over hvad der egentlig var i de produkter vi frisører brugte. Det som kom i kontakt med kundens og frisørens hud. Hvad med den fæle lugt - og hvad var det egentlig vi hældte ud i håndvasken ved skyl. De tanker gik jeg med, fortæller Bente Sø Kristensen, og fortsætter:

- Jeg begyndte derfor at lede efter alternative produkter til min salon. Blandt andet hårfarvningsprodukter som stadig kunne give et flot farveresultat, men bare være meget mere skånsomme - uden en række af de farlige stoffer. Ved et tilfælde faldt jeg over en danskproduceret serie fra Hinnerup, fra Hair Team Company.

Et firma stiftet af en frisør der havde præcis de samme tanker som mig: Jan P. Eskildsen, som ud fra sine erfaringer i ”Røg og damp” i salonen, besluttede sig for at fremstille en helt ny Svanemærket serie - uden de stoffer der gav allergi, var hormonforstyrrende, som gav forhøjet risiko for kræft hos frisøren og som var venligere mod miljøet.

- Jeg har nu været igennem et kursusforløb, og er rigtig glad for resultatet. For selv om det er mere naturvenlige produkt, så er resultatet bare i top, fortæller Bente Sø Kristensen.

Ingredien-serien er uden de 26 forskellige deklarationspligtige parfumer, kendt fra andre produkter. Der er ingen allergifremkaldende stoffer og ingen af de 32 kendte hormonforstyrende stoffer i. Stofferne Kathon og parabener benyttes ikke. I stedet bruges ting kendt fra køkkenet som atamon, æble og citronsyre.

I frisørstolen sidder Ingrid Jensen. Hun har fået tilbuddet om at prøve en farvning. Hun er allergiker og har derfor aldrig fået sit hår farvet.

- Jeg vil absolut vælge en farve uden kemi. Jeg bruger også en særlig allergivenlig shampoo, fortæller hun.

Bente Sø Kristensen har nu arbejdet med de nye produkter i nogle uger, og er rigtig glad for at jeg skiftede.

- Jeg synes eksempelvis farvninger bliver meget flottere, og en farvning lugter sket ikke, fortæller hun.

- De nye danskproducerede kemifrie produkter, koster en smule mere. Men det er kunderne meget villige til at betale, når de hører at de slipper for en masse farlig kemi i håret. Jeg vil nu anbefale det til mine kunder, og tendensen er klar: flere og flere vælger de nye grønne produkter, lyder det fra en gladere frisør Bente Sø Kristensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...