Firkantet fartøj skal leveres til et lakseopdræt

HANSTHOLM: Mandag aften var der endelig afgang fra Hanstholm havn for et fartøj, der i over to uger har ligget ved kajen.

Det helt rigtige vejrvindue på mindst 36 timer for turen over Skagerak var opstået og transporten kunne finde sted.

Det firkantede fartøj, der måler 30 x 11 meter, er en såkaldt ”Feed Barge” (foderflåde, red.) fra firmaet Fluctus i Norge, og skal leveres ved lakseopdrættet Havkav ved Måløy nord for Bergen.

Men da flåden ikke er udstyret med fremdriftsmaskiner, er det nødvendigt med hjælp fra slæbebåd. Den opgave står Hanstholm Bugserservice for.

Bugserfirmaet i Hanstholm har et tæt samarbejde med Fluctus AS, der er storleverandør af de supermoderne Feed Barges, der kan fodre laksene i opdrætsanlæggene helt uden manuel betjening.

- Alt klares via internettet. Vi har leveret over hundrede feedbarges til primært norske opdrætsanlæg. Men også til Færøerne og Rusland. Og vi benytter altid Hanstholm Bugserservice, når fartøjerne skal flyttes fra værft til modtager, fortæller projektleder hos Fluctus, Runar Hatlevik

En feed barge af typen der lå i Hanstholm har en kapacitet på 500 tons laksefoder.

Den er bygget på Loksa Shipyard i Estland, som nr. to i en serie på tre ens foderflåder.

Det var kun den første del af turen over Skagerak der var kritisk for transporten. Den meste del af turen forgår indenskærs lang den norske vestkyst - her er vejret ikke kritisk, da det foregår i læ af øerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...