Til næste sæson er Karen Tange hos Frilandsgrønt i Skovsted klar med en endnu større mark til pluk-selv-folk

SKOVSTED: Er man på udkig efter jordbær til fløden og fryseren - så er det nu. Høsten af pluk-selv-jordbær begyndte hos Frilandsgrønt i Skovsted for knap to uger siden - et af Thys få selvpluksteder.

Den altid alt for korte jordbærsæson fortsætter endnu halvanden uge. Heldigvis er der masser af store saftige fuldmodne jordbær. Faktisk er der så mange bær i år, at indehaver af Frilandsgrønt Karen Tange tror, at næppe alle når at blive plukket på de 7000 kvadratmeter mark.

- Vi har haft en rigtig god forsæson med regn, sol og varme på de helt rigtige tidspunkter. Det har givet rigtig mange store flotte bær i år, siger Karen Tange.

Den gode jordbærsæson er godt for Karen Tanges kunder, men også for hendes forretning Frilandsgrønt. Hun henter næsten en fjerdel af årets omsætning på pluk-selv-jordbær. Den øvrige omsætning laves på salg af kartofler, dild og rødbeder.

Den gode nyhed til jordbærelskerne er, at Frilandsgrønt satser endnu mere på jordbærselvpluk. Den nuværende mark skal pløjes ned. Til gengæld er en endnu større mark på 9000 kvadratmeter klar allerede til næste jordbærsommer i Skovsted.

Sorterne i Skovsted er især Honeoye og Korona, men også Malling Centeneary og Allegro.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...