Entreprenøren skal til at fjerne sænkekasserne i Østmolen, som indeholder meget mere beton i bunden end forventet

HANSTHOLM: De næste uger vil der blive en del mere uro både over og under jorden i forbindelse med havneudvidelsen.

I forbindelse med at de gamle sænkekasser, som i 60’erne blev støbt og sat ned i de to gamle ydermoler, skal fjernes, har viste det sig før jul, at der skal bruges noget kraftigere udstyr for at fjerne dem.

Det er nemlig sænkekasserne i Østmolen, som indeholder meget mere beton i bunden end forventet og ligger helt ned til kalklagene.

Entreprenøren Aarsleff A/S har derfor valgt, at anvende det store materiel, for at kunne nå helt ned og få fjernet den gamle beton, så man kan opnå Hanstholm Havns krav til fremtidig vanddybde.

Projektchef Mogens Steen Pedersen forklarer, at fra og med udgangen af uge 4 og de næste uger frem, vil der kunne forekomme mindre rystelser på Hanstholm havn, som følge af disse nedbrydningsarbejder.

- For at sikre, at rystelserne ikke overskrider de fastsatte grænser, så vil der blive monteret vibrationsmåler på de nærmeste bygninger, samt forskellige andre steder i Hanstholm. Derved kan vi registrere rystelserne, og eventuelt foretage yderligere tiltag, som kan begrænse rystelserne, siger Mogens Steen Pedersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...