I tre årtier har Ruth Kibsgaard dagligt kørt medicin ud fra Thisteds Løve Apotek

THISTED: Hun er kendt i sin ”Løve-bil” på Thys veje.

Har man ofte ærinde på vejene i det vestlige Thy eller i Thisted - så har du sikkert bemærket damen med det hvide hår - som folk har kaldt hende. Målbevidst og med afmålt fart drøner hun forbi på vej fra apoteket.

I 30 år har Ruth Kibsgaard dagligt kørt den, for mange, livsvigtige medicin ud fra Thisteds Løve Apotek. Ud til de steder hvor vi henter vores medicin.

Fredag blev hun behørigt fejret af chefen og kollegaer - for en god og trofast medarbejder gennem 30 år må man sætte pris på. Ikke mindst når opgaven er løst til fuld tilfredshed.

Ikke mange dage er svipset for Ruth, der ved, at det er vigtige sager hun har i kasser og køletasker bag i den reklamedekorerede gråmetallic Ford.

- Vi skal jo være ude med medicinen til den lovede tid. Det er vigtigt at det holdes, fortæller Ruth Kibsgaard, som egentlig var hjemmegående. Men som gerne ville være chauffør og fandt ønskejobbet, da Løve Apoteket skulle bruge et bud.

I begyndelsen var det kun én gang i ugen, hun tog turen ud. Men nu kører hun hver dag, og det bliver til 140 km i Thy på en dag.

Thisted Løve Apotek sender daglig medicin ud til Apoteksudsalg og Håndkøbsudsalg i Hanstholm, Hillerslev, Klitmøller, Nors, Sennels og Sjørring, Og leverer også ud til private, til plejehjem og dyrelæger.

Selv om Ruth er trofast og sætter en ære i at der leveres som lovet, så kan snevejr, dog sætte den ”hvide dame ” skakmat.

- I de 30 år har vi to gange haft hjælp af Beredskabsstyrelsen for at få medicinen ud. Men det var først efter jeg kørte fast i snestormen ved Hillerslev, fortæller Ruth Kibsgaard med et smil.

Hun elsker sit job og har slet ingen planer om at stoppe.

Alderen synes hun ikke der skal i avisen.

Men hun vil dog godt have at vi skriver, at hun begyndte at køre for apoteket som 42-årig.

Hvor længe ”damen med det hvide hår” vil være et fast indslag på vejene, vil tiden vise.

Ruth Kibsgaard er stadig glad for sit job og vil holde fast i det, så lange chefen Jytte Vinther Klarskov vil have hende.

- Det vil gerne mange år endnu, replicerer chefen, mens hun hjælper med til at løfte et par køletasker med medicin op i Ruths bil.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...