Det første Royal Run løbes i Thy i 19. september

THISTED: Det populære Royal Run får i år for første gang en afdeling i Thy.

Det bliver 19. september når der afvikles en såkaldte Royal Side Run i Thisted.

En begivenhed i Thy som arrangørerne håber bliver en folkefest med aktive og for familien der kommer for at heppe.

Det store Royal Run som afvikles 6. september, skulle have været afviklet 1. juni.

Men alle Royal Run-arrangementer er udskudt til i september.

Da der uheldigvis er Nationalpark-maraton den dag, har arrangørerne TGI og Thisted Kommune valgt at lægge Thy-begivenheden 19. september.

- Det skal det nok blive en folkefest som rigtig mange vil deltage i. Vi indretter en festligt start og målområde på Sydhavnen. Her bliver der musik og noget at drikke, fortæller Maria Lauridsen.

Hun er konsulent i Thisted Kommunes Fritidsafdeling og medlem af den fire-mands arbejdsgruppe, der skal gøre Royal Side Run til en stor begivenhed i Thy i år, og som gerne skulle blive en tradition hvert år.

Thisted Kommune og TGI (Thisted Gymnastik og Idrætskultur) er gået sammen for at skabe en begivenhed - der kan aktivere både uøvede og øvede.

Vi har lagt det an sådan, at der bliver en ”One-mile” for de uøvede og for dem der vil løbe lidt længere er der en rute på 5 km.

Begge ruter starter og slutter samme sted, og ruterne går rundt i Thisted by.

- Vi håber med initiativet at rigtigt mange uøvede vil bruge lejligheden til at komme i gang med at gå og løbe. For at det skal blive en succes på dagen, bliver der arrangeret fortræning i samarbejde med TGI for motionsuvante. Det bliver over omkring 10. gange træning i august og september. Her starter man stille og roligt op fra bunden, så man kan gå eller løbe 1 milen på 1,6 km eller den lange på 5 km. Træningen tilbydes to gange ugentligt - et formiddagshold og et eftermiddagshold. Selve den rute der skal løbes til Royal Run, sætter kommunen snart op. Det bliver en permanent rute, der bliver angivet med skilte og pile. Ruten vil kunne blive brugt som træningsrute resten af året. Og være klar til næste års Royal Side Run, siger Maria Lauridsen, som allerede nu opfordrer folk til at melde sig til begivenheden på www.TGI.nu.

Man kan læse mere på Royal Run Thisted på Facebook.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...