Første år i den nye butik er gået over al forventning

HANSTHOLM: Hanstholms Røde Kors valgte for godt et år siden at flytte fra en gammel utidssvarende bygning med en nedslidt genbrugsbutik på Molevej - til store topmoderne butikslokaler på et mere velbeliggende gadehjørne ved Centervej.

En satsning, for folkene bag Røde Kors i Hanstholm, som ville betyde større udgifter til husleje, men også chancen for et væsentligt større salg.

Nu er det første år gået, og formanden Bodil Lauritsen kan konstatere, at det er gået helt forrygende.

- Vi har solgt for 850.000 kr. Det første år vi har haft åbent i den nye butik. Det skal sættes op i mod, at vi i den gamle butik kunne omsætte ca. 175.000 årligt. Det betyder jo, at vi næsten har femdoblet omsætningen.

- Det er et resultat som vi er super stolte over. Det har været hårdt arbejde, det skal med. Vi er ikke kommet sovende til det. Men et fantastisk resultat af den indsats, vores nu meget større hold af frivillige, har gjort, lyder det fra formanden, der håber at kunne runde et mål på en million tre år efter flytningen.

- Og ser man på en enkelt måned som juli, så har vi solgt for 130.000. Tæt på en hel års omsætning i den gamle butik. Turister og gæster i byen er gode til at bruge os, siger hun.

Den imponerende stigning i omsætning tilskriver Bodil Lauritsen de bedre og meget større lokaler, beliggende på et af Hanstholm mest trafikerede hjørner.

- Men vores flotte resultat skal også tilskrives det hold af frivillige, som også er vokset. De har knoklet i butik og baglokale. For der er meget arbejde bag varerne i butikken, som folk ikke tænker over: sortering, rengøring og vask, mærkning, reparation, ophængning og præsentation, siger hun.

Mange opgaver som alle er lige vigtige og som vores hold, som nu er på 55 frivillige, har løst på den flotteste måde.

- Generelt må vi sige tak til Hanstholm for den flotte opbakning som butikken har fået. Der kommer simpelthen så mange gode ting ind, som kan genbruges og sælges i vores butik. Vi kan stadig bruge frivillige. Alle kan byde ind med noget, som passer til en. Så folk skal bare melde sig. For det sociale fællesskaber en meget vigtig del at være i Røde Kors butikken. Med hensyn til sager, så kan det afleveres ved butikkens rampe, eller det kan hentes. Man kan også lægge tøj i vore fem containere: i Frøstrup, Østerild, Klitmøller og to ved butikken i Hanstholm, lyder det fra Bodil Lauritsen.

Det meste solgte i genbrugsbutikken I Hanstholm er køkkengrej og nipsting.

Men næsten lige så stort er møbler og dametøj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...