Hanstholms nye genbrugsbutik blev indviet søndag

HANSTHOLM: - Nu hedder det ikke længere den gamle Aldi-butik. Fremover hedder det Røde Kors-butikken.

Det sagde formanden for Røde Kors i Hanstholm, Bodil Lauritsen, i sin lille velkomsttale ved den officielle åbning af genbrugsbutikken i byen.

Omkring 100 deltog i åbningen, hvor den røde snor festligt blev klippet over af Hanstholms tidl. borgmester Åse Jensen.

Røde Kors havde siden 1992 haft genbrugsforretning på Molevej sammen med Nørbygårdfonden. Det samarbejde er nu ophørt, og fremover vil Røde Kors selv tage sig af møblerne.

Plads er der nok af i den tidligere discountbutik. Og det er der også brug for.

- Vi har allerede fået en hel del ind. Og tak for det, sagde Bodil Lauritsens, der takkede Nørbygårdfonden for det gode samarbejde gennem tiden.

16. maj skrev Røde Kors kontrakten under på lejemålet, der er blevet renoveret og udstyret med en rampe, så man nemt kan få større ting ind og ud af lageret.

Butikken er den eneste genbrugsbutik i byen - hvis man ser bort fra den kommunale af slagsen ved genbrugspladsen. Og nu håber de omkring 50 frivillige, at befolkningen vil bruge den.

Overskuddet kommer blandt andet også Røde Kors’ lokale aktiviteter til gode.

Butikschef Jytte Kristensen har været med helt fra starten. Og hun har allerede lagt mærke til, at den nye butik har fået flere til at melde sig som frivillige.

- Og ved du hvad? Der er også kommet mænd med, lyder det begejstret fra Jytte Kristensen, der deler butiksledertjansen med Inge Lauridsen.

Jytte Kristensen giver Bodil Lauritsen hele æren for den nye butik.

- Vi fik hende som ny formand for to år siden. Og så skete der noget, skal jeg love, siger hun.

Butikken vil fremover holde åbent alle dage på nær om søndagen. Og skulle man have erhvervet sig noget, som man ikke har mulighed for selv at fragte hjem, er der hjælp at hente.

Butikken råder nemlig over en varevogn.

- Vi leverer også. Det koster 50 kroner her i byen og lidt mere, hvis man bor længere væk, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...