Udgangspunktet er hendes nyligt udgivne erindringsbog ”Jeg har set stjernerne” om missionsgerningen i Nigeria gennem 55 år

THISTED: Tirsdag eftermiddag 18. august indleder KFUK Senior på KFUK i Rosenkrantzgade i Thisted sæsonen med besøg af missionær og sygeplejerske Rikke Vestergaard, Skinnerup, som netop ved sin 80-års-fødselsdag har udgivet erindringsbogen ”Jeg har set stjernerne”. Bogen er hendes egen fortælling fra barndommen i Stagstrup over beslutningen om at vie sit liv til missionsgerningen og om de mange års indsats i Nigeria - de seneste mange år i Dakka, hvortil hun stadig vender tilbage én gang om året.

Der er god plads på KFUK i Thisted, oplyser Elsa Højgaard fra arrangørerne, og entreen udgør 30 kr., inklusive kaffebord.

Selv fortæller Rikke Vestergaard i bogen, at en dag på klinikken i Dakka kom der en ældre mand. Han forklarede, at han godt kunne se om dagen, men om natten var han blind. Hun dryppede hans øjne med pupiludvidende dråber, og da han kom igen næste dag, udbrød han: ”Jeg har set stjernerne!” Gennem årene har hun set stjernerne i øjnene på mange mennesker, hun har hjulpet, og, skriver hun så: ”De lærte mig at se op på stjernerne, når mørket tog både udsynet og modet.”

Når hun er i Danmark, arbejder Rikke Vestergaard konstant på at samle penge til arbejdet i Nigeria. For som hun siger:

- Jeg har 10 unge mennesker under uddannelse, og dem skal jeg skaffe penge til.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...