Lørdag brugte Hanstholm Brandvæsen det meste af dagen på rengøring af materiel

HANSTHOLM: Lørdag brugte Hanstholm Brandvæsen det meste af dagen på rengøring af materiel. Stationen har, som den eneste i Thy, deltaget i bekæmpelsen af den store brand i Dokkedal, sydøst for Aalborg.

En slukningsopgave som var så stor og usædvanlig, at det krævede indkaldelse af brandfolk fra hele Nordjylland.

- Det startede som en stor markbrand og hurtigt brændte jo over et stort område på omkring 50 hektar. Og da der er spagnum i jorden, begyndte det også at brænde nedad. Sådan en brand har vi aldrig nogensinde stået overfor, fortæller brandstationsleder Ole Myhre fra Hanstholm.

Han var selv i Dokkedal, indtil lørdag morgen, hvor branden var så meget under kontrol, at Hanstholm-mandskabet kunne sende hjem. Da havde stationen, på skift, haft fire hold på hver to mand og stationens store brandbil indsat i slukningsarbejdet over to dage.

- Vi skulle først og fremmest bringe vand indtil området. Det var udlagt flere slangelinjer, som bragte vandet ind til folkene, der skulle sprøjte vand i jorden i det ufremkommelige område. Vores bil med 4-hjulstræk egner sig godt til en sådan opgave. Vi hentede vand fra en nærliggende å. Samtidigt blev der også hentet vand fra havet, som lå ganske tæt ved. Vi var dog også indsat i branden, hvor det handlede om mest mulig vand udover området, på kortest mulige tid. Jeg skal godt nok love for at vi, som en del af styrken på omkring 150 mand, fik vores ilddåb. Det var en stor brand. Der var stres på og der var samtidigt 23 andre naturbrande i Nordjylland, så der var pres på beredskab og materiel i den uge. Men vi fik nogle vigtige erfaringer med en anderledes brandbekæmpelse af naturbrand. Og jeg kan kun rose de folk, der trods ferietid, sagde ja til opgaven. Det er flot, siger brandstationslederen.

Efter i to dage at have kørt rundt og brandslukket i 20-30 cm fin aske, kunne det ses på brandbilen. Den og alt materiel på den, krævede en totalrengøring for sodlaget, der dækkede alt. Heldigvis var en flok frivillige klar, da bilen returnere til Hanstholm lørdag eftermiddag. Den skulle fuldstændig tømmes for materiel, som blev rengjort og højtryksspulet. ?Men det blev gjort med et smil, trods det beskidte arbejde. Bagefter var der en stor hjemmelavet is fra færgegrillen - den betalte stationslederen, som tak for hjælpen.

Hanstholm Brandstation har 16 brandfolk, og trods ferietid og halvdelen af styrken på skift i Dokkedal, så var beredskabet hjemme i Hanstholm hele tiden intakt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...