Vi har kun hørt om tilfredse borgere, siger Grethe Kirk, der er matrikelchef på Aalborg Universitetshospital i Thisted

THISTED: Siden starten af marts har patienter i og omkring Thisted som forsøg kunnet hente medicin i en boks på hospitalet i Thisted. Og ordningen er blevet en succes, hedder det i en pressemeddelelse fra Region Nordjylland.

Nogle patienter eller pårørende skal køre meget langt efter deres medicin, hvis de får udleveret medicin direkte fra en hospitalsafdeling i forbindelse med konkret behandling. Det har Sygehusapoteket nu i samarbejde med en række afdelinger gjort noget ved. I første omgang som et pilotprojekt, hvor der på hospitalet i Thisted er opstillet en medicinboks, hvor udvalgte patienter kan hente deres medicin i stedet for at skulle køre til f.eks. Aalborg efter medicinen.

Gitte Merete Rasmussen er en af de patienter, der har hentet medicin i boksen.

- Det var simpelthen så dejlig nemt. Det kan jeg kun sige god for. Jeg havde dårlig nok taget posen ud af boksen, før jeg fik en sms med ”tak, fordi du har hentet din medicin”, så der er styr på det. Også det ,at jeg kan hente på søn- og helligdage, så skal man ikke have fri eller noget, siger Gitte Merete Rasmussen i pressemeddelelsen.

Det er Sygehusapoteket, der efter rekvisition fra afdelingerne leverer medicinen til boksen i Thisted.

- Udlevering af medicin via medicinboks er fleksibel for patienterne, som kan hente medicin nær egen bopæl og på det tidspunkt på døgnet, der passer dem bedst, da der er adgang til medicinboksen døgnet rundt alle ugens dage. Patienterne får besked om, at deres medicin er klar til afhentning via sms, som også indeholder en kode til medicinboksen. Medicinen skal være afhentet inden for fire dage, ellers returneres det, fortæller farmaceut Maja Kirstine Brøns fra Sygehusapoteket.

- En anden vigtig fordel ved boksen er, at vi sikrer os, at medicinen bliver opbevaret korrekt, hvilket er vigtigt i forhold til holdbarhed og virkning. Endelig frigør vi plejepersonalet fra opgaven med at håndtere medicinudlevering, idet Sygehusapoteket og portørerne i Thisted står for distribution af medicinen direkte til medicinboksen. Så er der forhåbentligt tid til at løse andre opgaver i ambulatorierne, siger hun.

Et bredt tværfagligt samarbejde er nødvendigt for at få udleveringsmetoden og tilhørende arbejdsgange planlagt, afprøvet og udført på patientens præmisser. Den afprøvning er i gang lige nu, og håbet er, at der på længere sigt etableres flere medicinbokse i regionen, så patienterne har maksimalt ca. 30 minutter fra egen bopæl til nærmeste medicinboks.

Indtil videre er personalet på Sygehusapoteket og i Thisted tilfredse med løsningen. Matrikelchef på Aalborg Universitetshospital, Thisted, Grethe Kirk siger om boksen:

- Det er en rigtig god idé med medicinbokse, og vi er glade for at være pionerer på projektet. Det giver rigtig god mening for borgerne i vores optagerområde, at de kan hente medicinen i nærmiljøet.

- Det rammer fint ind i nærhospital og lighed i sundhed. Borgerne sparer en køretur til Aalborg, og økonomi og miljø belastes mindre. Dertil kommer, at lang transporttid kan komplicere sygdommen for nogle patienter.

- Vi har kun hørt om tilfredse borgere, siger Grethe Kirk.

Det er naturligvis lige så vigtigt, at patienterne er tilfredse og føler sig trygge ved at bruge medicinboksen. Derfor får de patienter, der henter medicin i boksen, tilsendt et spørgeskema, hvor de kan komme med ris og ros, og regionen kan implementere eventuelle forbedringer, inden flere bokse forhåbentlig sættes op.

Medicinboksen på Aalborg Universitetshospital, Thisted blev sat i drift 3. marts. I marts og april har ca. 120 patienter benyttet medicinboksen til at hente sammenlagt ca. 1000 pakker medicin. Der kan kun hentes såkaldt vederlagsfri medicin - altså medicin, der udleveres gratis fra en hospitalsafdeling i forbindelse med konkret behandling. Foreløbig er det patienter fra Reumatologisk Ambulatorium, Regionshospital Nordjylland samt Reumatologisk Ambulatorium, Aalborg Universitetshospital, der benytter medicinboksen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...