Weekendens storm og blæst, med efterfølgende helt stille vejr, har skabt de perfekte forhold

THY: Ravjægerne er rastløse i disse dage. Weekendens storm og blæst, med efterfølgende helt stille vejr, har skabt de perfekte forhold for ravsøgning.

Nu må det give rav - tænker de alle.

Derfor var de fredag på farten med kese og waders i bagegrummet af bilen.

Fra Agger til Hanstholm var de konstant på udkig efter ”møg i havet” aktive måger og ikke mindst andre ravjægeres aktiviteter.

Rygterne om ravfund ved Agger cirkulerede hurtigt.

Det gav forhåbninger om rav også i det nordlige Thy.

Men trods alle kendte steder blev tjekket, så var det i det nordlige hjørne ved Vorupørs mole at ravjægerne samledes tidlig fredag morgen. Her begyndte ”møget nemlig at lande”.

Bølgerne indeholdt meget af det helt rigtige: pindestumper, tang, søstjerner, hjelmerødder, døde krabber, muslinger og sandorm.

Der blev også fundet fine stykker rav.

Men det var ikke i mængder der kunne ophidse de erfarne ”kesere”.

- Der er kun småstykker. Men jeg bliver her et par timer mere - og håber, lyder det fra Søren Johnsen fra Thisted, der har keset rav i mange år.

Én ravjæger havde dog heldet med sig ved Vorupør.

Christian Grubendorfer fra Tyskland er en af de tyskere der tager til Vorupør på ferie om vinteren, netop for at finde rav.

Han kesede to flotte gule stykker i det tidlige morgenlys.

- Jeg elsker at finde rav på kysten ved Vorupør og Klitmøller. Jeg er kommet hver vinter i 10 år nu - for at kese rav og lede efter rav med UV-lygte i mørket. Det er en rigtig sjov hobby. Jeg elsker det, lyder det fra vinterferiegæsten klædt i waders og olietøj, siger han.

Mens keserne tog turen ud i bølgerne efter endnu en fangst af møg, gik de andre strandgængere håbefuldt på jagt i de efterladte bunker af møg. Der er nemlig altid et par småstykker som de travle kesere ikke har fundet.

De næste dage kan give mere rav.

Men uanset mange års erfaring med strøm og viden om perfekte forhold for ravsøgning, så ved ravjægerne aldrig hvor og hvornår havet bærer guldet til kysten.

Her handler det om at være vaks med mange ture til havet.

Og holder der en bil i siden af kystvejen - så er det nok en keder der har fundet et godt sted at jage Nordsøguld.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...