Dermed ophører Ræhr Beboerhus, men der er forhandlinger i gang med beboerforeningen

RÆHR: Den tidligere skolebygning i Ræhr stod egentlig til en dyr nedrivning for Thisted Kommune. Kommunen valgte dog at sætte den til salg sammen med tre andre kommunale bygninger i Hanstholm, og pr. 1. juli er den store skolebygning blevet solgt. Den ny ejer er Peter Møller Madsen fra Ballerum, som ifølge ham selv var den eneste der afgav bud. Hvad prisen for ejendommen var, ønsker han ikke at oplyse nærmere.

I løbet af efteråret vil der blive afholdt et åbent hus. Her håber den nye ejer, at mange har lyst til at komme og bese lokaler og muligheder i Ræhr Skole.

Hans plan er nu at indrette hovedbygningen, som er i to planer, til kontor og festsal. I det tidligere beboerhus skal der indrettes lejligheder. Men det afhænger af, om Thisted Kommune kan godkende planerne.

- Skolen er egentlig en sund bygning, som rummer mange muligheder, siger den nye ejer til Thisted Posten og fortsætter:

- Der kan nemt indrettes lejligheder i beboerhuset. Gymnastiksalen bliver totalrenoveret, og det gamle gymnastikudstyr bliver fjernet. Der bliver malet og i endegavlen ud mod syd sættes dobbelt så store vinduer, så der bliver mere lys i rummet, og så man nyde udsigten.

I de tidligere klasselokaler, som er i en rigtig flot stand, kan der indrettes et kontormiljø, med vid udsigt over nationalparken, lyder det. Peter Madsen er allerede gået i gang med at gå sin nye ejendom igennem fra tag til kælder. Primært for at få et overblik over ejendommens tilstand. Men også for at begynde arbejdet med at gøre huset klar til brug. Den første mur er allerede væltet lige ved indgangen, hvor der skal indrettes stort køkken, til brug for lejere af festsalen.

- Nu skal vi have alle aftaler på plads med kommunen, og vi skal have en indikation på interessen for at bruge bygningen, før vi går i gang med den helt store indvendige renovering. Her kan folk bare henvende sig - hvis de har gode forslag og ideer, siger Peter Møller Madsen.

Den gamle skole, børnehave og sprogskole indeholder en del inventar. Det skal sælges i nærmeste fremtid. Den nye ejer ved dog ikke hvordan endnu - om det bliver med hjælp fra et auktionsfirma, eller ved direkte loppesalg. Inventaret er bl.a. en del gymnastiksalsgrej.

Med salget ophører Ræhr Beboerhus’ nuværende funktion til nytår. Peter Møller Madsen er dog i kontakt med Ræhr Beboerforening og har allerede foreslået en ny mulighed for, at Ræhr Skole fortsat kan benyttes til nogle af foreningens aktiviteter.

Ud over Ræhr Skole ejer Peter Møller Madsen også Fyrparken i Hanstholm samt nogle udlejningsejendomme i Hanstholm, Hunstrup og Østerild.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...