Gode løbeben giver mere natur - men få kunne være med

KLITMØLLER: Når man nu skal løbe en hel dag - altså fra solopgang til solnedgang, så er det da smart at gøre det på årets absolut korteste dag - 21. december, skulle man mene. Det var i hvert fald det en gruppe løbere fra Klitmøller havde sat for. Og der var faktisk en mening med galskaben; For hver runde den 6,7 kilometer lange strækning rundt ved Klitmøller og ind i nationalparken blev løbet, gik et beløb til at købe mere natur for. Oprindeligt var tanken, at det skulle have været et stort anlagt løb med mange deltagere.

- Det satte corona en stopper for, da vi kun måtte være ti. Vi valgte at gennemføre, selvom vi havde håbet på et større setup, sagde arrangør Lars Riis fra ELSK i Klitmøller.

Han tog den samme rute syv gange og nåede derfor op på knap 47 kilometer. Andre løb otte-ni omgange, og tre løbere klarede ti omgange - 67 kilometer, inden solen gik ned. For hver omgang kan der købes fem kvadratmeter natur et sted i landet. Den tanke vil man fra ELSK gerne bakke op om; Danmark skal byde på mere og vildere natur.

- Vi har løbet ind for 6000 kroner og det bliver til 1000 kvadratmeter, sagde Lars Riis, da han havde fået vejret.

Selve købet af mere natur foregår i samarbejde med Den Danske Naturfond, hvis formål er at forbedre naturtilstanden i Danmark.

Det var det første løb af sin slags i Klitmøller - men ikke sidste.

- Fremadrettet laver vi også et løb på den længste dag 21. juni, så må vi se, hvor langt der kan løbes, sagde Lars Riis.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...