Præster fra hele Thy inviterer til speciel gudstjeneste i det fri

THY-HANNÆS: Sidste år tog 600 imod invitationen til en festlig, og højtidelig gudstjeneste i det fri under de nyudsprungne bøgetræer i Christansgave.

Nu er forberedelserne i fuld gang til dette års pinsegudstjeneste, som i år er henlagt med udsyn over Limfjorden ved Malle Strand i Sennels, hvor 13 præster om formiddagen 10. juni har besluttet at gå all-in for at give alle deltagere en uforglemmelig pinse-gudstjeneste i det fri

- Det bliver igen en anderledes og festlig fællesgudstjeneste med pinsens glade budskab som omdrejningspunkt, og alle er inviteret til messe, korsang, prædiken og altergang, siger Anne Marie Nande Kraft, en af de aktive præster bag det store udendørs arrangement.

- En fantastisk dag for alle. For publikum - gamle som helt unge. For os præster, som aldrig mødes på denne måde. En 2. Pinsedag med salmer og sang, klapstole og kaffe, pandaer og kiksmonstre, udslåede tæpper på græsset, hjemmebag og fællesskab.

Programmet for Pinse-gudstjenesten består af en række indslag, som de 13 præster deles om.

Prædikanten er en overraskelse. Men Sigrid W. Kjær (Sennels) står for formessens læsninger. Julius Bang Holst står for altergangen, assisteret af sognepræst Anne-Mette Grønborg, Lisa Bremer, Annie Foldager og Sigrid Kjær. Anne Marie Nande står for servering af kirkekaffen sammen med FDF.

Organist Thisted Kirke Niels Granvig står for bedeslag på medbragt skibsklokke og leder salmerne. Organist Svend Ole Kombak akkompagnerer. Derudover medvirker Thisted Drenge-Mandskor og musikere fra Thisted Musikskole.

FDF og KFUM går ind med faner og forud for pinsegudstjenesten er der klokken otte mulighed for at komme med på en lille otte km’s vandring fra Thisted Kirke til Sennels.

Denne optakt står Finn Feilan og Anne-Mette Grønborg Sørensen for.

- Nu håber vi, at mange har lyst til at være med. Sammen skal vi synge de bedste pinsesalmer, som vi slet ikke kan få nok af - under en høj blå himmel og med blik ud over fjorden, lyder det fra Anne Marie Nande, der til slut opfordrer folk til at tage klapstole og tæpper med.

Af Ole Iversen (Tekst og foto)

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...