Tirsdag morgen 28. januar triller den specialdesignede Volvo-truck ind på p-pladsen ved Sjørringvold Efterskole

SJØRRING: Tirsdag morgen 28. januar triller transportbranchens specialdesignede Volvo-truck med indbygget lastbil-simulator ind på parkeringspladsen ved Sjørringvold Efterskole om formiddagen.

Lastbilen er en del af et landsdækkende roadshow, hvor eleverne kan prøve kræfter med chaufførjobbet og samtidig få viden om mulighederne bag rattet.

600 skoler og mere end 27.000 elever har haft besøg af roadshowet, siden den indtog de danske landeveje i august 2016.

Trucken er blevet et kæmpe hit blandt de unge.

Roadshowet er et konkret og utraditionelt initiativ, hvor man aktivt søger at få flere unge til at vælge at blive lastbilchauffør.

I lastbilen bliver de unge inviteret indenfor, hvor repræsentanter fra branchen fortæller, hvad der skal til for at tage en erhvervsuddannelse, da mange unge helt automatisk fravælger erhvervsuddannelsen som chauffør og går den gymnasiale vej samtidig med, at branchens omdømme har været udfordret. I lastbilen kan de unge blandt andet møde en chaufførlærling samt prøvekøre en tur i lastbil-simulatoren og få en forsmag på jobbet som chauffør.

Baggrunden for roadshowet er en akut mangel på arbejdskraft i transportbranchen, hvor der inden for få år vil mangle omkring 2.500 chauffører i Danmark. Derfor har 3F og arbejdsgiverorganisationerne ATL (Dansk Industri) og DTL-A (Dansk Erhverv) i regi af Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond iværksat kampagnen Job i Transport, der har til formål rekruttere flere chauffører.

Roadshowet har allerede besøgt over 600 skoler rundt om i landet, og mere end 27.000 elever har haft glæde af den specialdesignede Volvo-truck.

Det tyder på, at den direkte dialog kombineret med muligheden for konkret at ”afprøve” et job i branchen har båret frugt. I perioden, hvor Volvo-trucken har været på landevejen, har der således været en markant stigning i tilgangen til vejgodstransportuddannelsen.

Supertrucken holder ved Sjørringvold Efterskole mellem kl. 09:00-13:00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...