Malthe Jakobsen sikrede sig en 3. plads Chang International Circuit i Thailand

THISTED: Det kan godt tære på selvtilliden, når racerkørerens resultater udebliver. Også for Malthe Jakobsen.

For hans drømmesæson i Formula 4 South East Asia har efterhånden forvandlet sig til et mareridt.

Thyboen har dog fundet det positive ved situationen. For det blev til en 3. plads Chang International Circuit i Thailand.

- Ulykkerne er nærmest væltet ned over mig i weekenden, fortæller Malthe Jakobsen.

Allerede i tidtagningen føltes det ”skævt”, selvom Malthe kørte sig til sjette startplacering i det første løb.

Den skæve fornemmelse blev ikke mindre i det første løb, der blev kørt i silende regn.

Her præsterede Malthe Jakobsen at bringe bilen frem til en tredjeplads, trods bilen både under- og overstyrede helt som den selv ville. Efterfølgende viste det sig at det skyldtes en defekt støddæmper.

Med en ny støddæmper monteret på bilen kunne Malthe starte sit andet løb fra fjerdepladsen. Men allerede da den nordjyske racerkører satte bilen i gear for at køre ud på banen, lød der en grim lyd fra bilen - og så stod den stille. Denne gang var det en trækaksel, som gav op. Dermed var der ingen løbsstart til den uheldige dansker.

Til tredje heat fandt Malthes team ud af at hele gearkassen var ved at eksplodere. Med 40 minutter til start kunne man se mekanikerne flytte karosseridele og andre smådele fra hans racerbil over til endnu en reservebil.

- Men med under en time, var der jo slet ikke tid til at kontrollere dens opsætning. Rattet sad skævt og bilen havde sit helt eget liv, men jeg sluttede da på sjettepladsen, så jeg er ved at være skarp til at køre i en bil som er alt andet end optimal, griner Malthe.

Med tid til at justere bilen inden weekendens sidste løb var både Malthe og teamet omkring ham optimistiske.

Det gode resultat udeblev. Efter et par omgange med kraftige rystelser i bilen forlod det ene baghjul bilen, og Malthe kunne gå tilbage til pitten med en sort sky hængende over hovedet.

- Jamen det er jo helt til grin. Jeg er taget herud for at køre med om mesterskabet og lave nogle resultater, så jeg kan bevise for mine sponsorer og omgangskreds, at jeg er værd at satse på. Det synes jeg ikke helt jeg har held med lige nu, så nu går vi i tænkeboks for at vurdere om det giver mening at fortsætte. Når bilen kører, så ligger jeg jo i den sjove ende af feltet, og det er dét, der er vigtigt. Og helt ærligt - hvis jeg kan have en pokal med hjem i kufferten efter så ringe en løbsweekend, så synes jeg at jeg har markeret at jeg har styr på min del af opgaven, kommer det friskt fra Malthe Jakobsen.

På trods af en mildest talt ærgerlig 2019-sæson har selvtilliden ikke taget skade hos den 15-årige racerkører.

Talentet er til stede, og fremtiden ser lys ud:

- Jeg skal være med, hvor jeg kan kæmpe med om sejrene og udvikle mig som racerkører. Det er der, vi fokuserer nu - på at se om jeg er hvor jeg skal være, siger Malthe Jakobsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...