Det bliver muligt for familier i efterårsferien selv at hente en orange frugt

KJELSTRUP: Halloween nærmer sig, og så skal der græskar på bordet. De store orange grøntsager skal skæres til lygtemænd og sprede hygge i efterårsmørket.

Normalt køber man dem hos købmanden. Men nu kan hele familien komme på græskar-jagt og selv finde det allerbedste græskar i marken.

Hos Tove Hansen og Erik Christensen i Kjelstrup er der græskar i alle størrelser i lange rækker. Vækstsæsonen har været fabelagtig efter den fine sommer.

De to fritids-græskaravlere leverer i forvejen til de fleste butikker i Thy og Mors. Men også til blandt andet Jesperhus, der skal bruge 1500 græskar og derudover skal der bruges 800 græskar til Halloween på Storetorv.

Nu har de to besluttet at give børnefamilierne oplevelsen selv at komme i marken og finde de helt rigtige græskar til de lysende hoveder i oktober.

- Vi synes det kunne være en sjov oplevelse for børnefamilierne, siger Erik Christensen, der arbejder på Sjørring Maskinfabrik til dagligt.

De to græskaravlere har ikke kun omkring 4500 af de orange græskar tilbage på markerne. De avler også 50 forskellige græskar, som man kan gå på jagt efter.

Græskar der antager de vildeste former og farver, og som især bruges til pynt. Alle græskar kan i øvrigt spises. Især de sjove "spagetti-græskar" som også gror på markerne ved Kjelstrup.

Græskarrene ligger på størrelser mellem 6-12 kilo og græskarhøsten for familier starter i efterårsferien.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...