Onsdag var der fest i Vilsund Børnehus

VILSUND: Onsdag var der fest i Vilsund Børnehus.

Det var dagen da de smukke gamle træskibe passerer gennem fjorden.

Allerede ved ottetiden var alle børn klædt ud som pirater.

Man havde i dagens anledning inviteret både Skjoldborg Børnehave og Snedsted Børnehave. Kl. 8.30 begav alle sig ned til stranden så man kunne følge med i når skibene sejlede igennem ved broen.

Der var lavet store flotte bannere og ved børnehuset var sørøverflaget hejst. Der var trængsel ved broen og for at genere trafikken mindst mulig valgte man at slippe skibene igennem i flere hold.

Da de første var kommet igennem kom der hilsener i form af at man tudede i hornene på skibene.

Det tomastede skib ”MIRA” sejlede helt tæt ind til stranden og ombord var der drabelige pirater som stod med sabler og råbte og fægtede ad børnene på land. Pludselig sprang to af dem i vandet og svømmede i land hvor de råbte og viste sig som rigtige pirater. De spurgte om nu også børnene havde spist bussemænd her til morgen.

Endvidere var der flere ting de mente børnene skulle gøre som vistnok var noget ikke mange ville give dem medhold i. De havde en skattekiste med i land hvor de viste alt det guld som var i den. Efter de havde været på land sprang de i vandet igen og svømmede ud til skibet. Det med piraterne er noget der startede for nogle år siden og ikke noget man har bedt om fra Børnehuset, men et initiativ helt fra besætningen på skibet. Det er en kæmpe oplevelse for alle børnene og de kan allerede glæde sig igen til næste år hvor alle de smukke gamle skibe kommer forbi igen - og måske hopper der igen et par drabelige sørøvere i vandet og svømmer i land for at glæde børnene.

Der var 105 børn som fik den skønne oplevelse i onsdags

:/Hans

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...