Esben Rockholm fortæller om ungdommens udvandring fra Vrå til Canada

TILSTED: Torsdag eftermiddag 27. februar får gruppen ”50 plus/minus” i Thisted Pinsekirke i Tilsted besøg af Esben Rockholm med foredraget ”Fra Vrå til Canada”.

Der bliver tale om en gensyn: Esben Rockholm og hans kone Karin har tre børn, som alle er født i Thisted, for det var nemlig Karin og Esben Rockholm, der startede Pinsekirken i Thisted og var præstepar 1978-88. Dengang var der fem medlemmer, mens der i dag hver søndag deltager 70-90 i kirkens gudstjenester.

Det var, da Esben Rockholm var 11 år, at hans familie 1960 udvandrede fra Vrå til Canada. På den tid var det et meget stort skridt ud i en helt ny og ukendt verden, og det ny liv indeholdt mange udfordringer, men, fortæller Esben Rockholm i foredraget, for ham var det også et møde, som forandrede hans liv for altid. Tilsvarende flyttede Esben og Karin Rockholm 2004 til Rumænien, hvor de købte hus. Sammen med en rumænsk pastor startede de en kirke i en landsby ved navn Tiarane i et område, som hovedsagelig er beboet af romaer. Sammen med præstetjenesten havde Esben Rockholm en virksomhed med salg af solbriller, hvilket han stadig gør lidt i. Huset i Rumænien er nu solgt, men parret besøger stadig Rumænien ca. 10 dage hver måned.

Nærmere på: www.pinsekirken-thisted.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...