Kirkerne i Thisted Provsti rykker til Christiansgave med den store pinsegudstjeneste 21. maj

THISTED: Ternede duge, sommerhatte, trækors af pinde, Kaj og Andrea, pandekagebål, mosebøllemarmelade og hjemmebag er bare nogle af ingredienserne, når 16 præster fra 32 kirker i Thisted Provsti inviterer til stor gudstjeneste og pinsefejring i anlægget ved den nyombyggede Christiansgave friluftsscene.

Traditionen tro rykker kirkerne i Thisted Provsti ud i det grønne med den store pinsegudstjeneste. I år sker det 21. maj.

- Det bliver en anderledes og festlig fællesgudstjeneste, hvor alle præster og forhåbentligt et stort publikum, samles til en kirkelig fest i det grønne, siger præst Anne Marie Nande Kraft fra Vang, som skal stå for prædiken.

- Pinsen er glæde. Det kommer til at kunne ses, fortæller Anne Marie Kraft Nande.

- Der bliver naturligvis bønner, bibellæsning, sang og altergang. Men der bliver mange andre indslag. Ved at vi bryder grænserne ned, ved at flytte udenfor, bliver det en meget levende gudstjeneste. Med mange aktørers medvirken gøres det afslappet og ikke for højtideligt. Der kan endda måske ske uventede ting, siger præsten fra Vang.

16 præster fra hele Thisted Provsti deltager. Men i alt bliver 120 aktive en del af pinsefestligholdelsen med korsangere, fra fire kor under ledelse af Niels Granvig, og FDF-musikere til at lægge den musikalske bund. Svend Ole Kombak spiller, og konfirmanden Victoria skal sige ind og udgangsbønnen

FDF’ere kommer til at stå for otte pandekagebål.

Susanne Child Andersen fra Torup, har lavet 10 liter mosebølle marmelade fra nationalparken, som der skal spises. Blandt andet sammen med en masse due-kager.

- Det må gerne blive slags pick-nick samtidigt. Så vi håber at folk og familier kommer i god tid, tager madkurven med og nyder nogle timer i anlægget. Det bliver en fest og alle er inviteret. Børn er meget velkomne, lyder det fra Anne Marie Nande Kraft.

Ved tidligere år har 400-500 deltaget i pinsegudstjenesten i det fri.

Skulle vejret være dårligt, rykkes der ind i Thisted Kirke.

Pinsegudstjenesten i det fri er 21. maj kl. 11.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...