Næstformand kom med den store pengepræmie

THY-HANNÆS: I starten af året vandt FC Thy Piger "Danskernes Idrætspris" ved det store DR Sport 2017 Awardshow og dermed også 100.000 kroner.

I denne uge var Danmarks Idræts Forbund så på besøg, for dels at overrække pengene mere formelt, men også for at opleve det unikke samarbejde om udviklingen af pige-fodbolden i Thy.

Bag det fælles projekt, som har vakt opsigt over hele landet, står fem moderklubber i Thy: Nors BK, Thisted FC, Koldby/Hørdum IF, Frøstrup Hannæs IF og IF Nordthy.

DIFs formand Niels Nygaard, måtte melde afbud til besøget hos FC Thy Piger, der skulle ske i Østerild, fordi træningerne foregår på skift på moderklubbernes hjembaner.

I stedet for kom næstformand i DIF Hans Natorp, som holdt møde med lederne og her fik hele historien bag det unikke fodboldssamarbejde.

Efter mødet og overrækkelse af af pengene, gik turen på træningsbanerne i Østerild, hvor alle FC Thys Pigers hold var til fællestræning: U13, U14, U15, U16, U18 DM.

Næstformanden for DIF var meget imponeret over det han hørte og så:

- Jeg ser først og fremmest et rigtigt godt fællesskab - uanset hvor i Thy du kommer fra som pigespiller, sagde han.

- Nogle fodboldledere i Thy har været skarpe og set en ny mulighed for at gøre noget større - ved at være sammen om det. Det har ikke kun handlet om at redde stumperne for nogle skrantende klubbers pigefodbold. Men derimod om at steppe op, og skabe noget velfungerende på et højere niveau, forklarede han.

- Det at have modet til at gøre det, og vise at der er en vej, er til stor inspiration for fodboldledere over hele landet, lød det fra Hans Natorp, der havde taget turen fra Dragør til Thy.

Formand for pigerne, Bent Andersen, var glad for den flotte pris på de 100.000 kroner, som der ikke er et specifik formål at bruge til, ud over at de skal gøre hele set-uppet omkring pigerne bedre.

- Blandt andet til dygtige trænere, som forstår pigernes tilgang til fodbolden, siger Bent Andersen.

- Vi ønsker ikke at få DIF-prisen for vore resultater, men derimod for det vi gør. Det som kan efterlignes af andre klubber og komme piger over hele landet til gavn.

- Nu ser vi os selv som et kraftcenter for pigefodbolden i Nordvestjylland. Vi vil ride på den bølge vi har startet, og hjælpe til meget mere pigefodbold over hele Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...