Rekrutterne fra Almegårds Kaserne mødes stadig

AGGER: Et smukt kammeratskab der aldrig dør. Selv om de er blevet 82, så glemmer rekrutterne fra Almegårds Kaserne aldrig soldatertiden på 16 måneder på Bornholm 1957-1958.

Det gruppevenskab der blev opbygget på klippeøen ”langt væk” ude i Østersøen, mens de lærte at ”skyde mod russerne” med deres 76 mm panserværnskanon, blev så stærkt, at det at det blev en vigtig del i resten af deres liv.

De var oprindeligt 28. Nu er de 13 tilbage og syv af dem mødes hvert år. I år er det i Thy hvor de mødes for 21. gang - inviteret af Knud-Erik Jensen i Sjørring (nr. 857).

Tidligere mødtes de hvert 10 år. Men nu er det hvert år.

- Vi er bare stille og roligt blevet færre. Og der er nogle der ikke vil være med og er forhindret af sygdom mm, lyder det fra Knud-Erik Jensen.

Og selv om man er fyldt 82, og ansigtet ligger i andre folder, så er det som om at tiden spoles tilbage til de glade dage på kasernens på klippeøen.

Orlov fik de. Men med tre dages orlov og to dage skulle bruges til rejse, så var mange af rekrutterne sjældent hjemme.

- Så gik vi jo på kasernen og lavede fis med hinanden. Så kunne det ikke undgås at vi kom til at lære hinanden rigtig godt, siger Henrik Harvid (nr 825) fra Amager, og fortsætter

- Nu mødes vi, sammen med vore koner, og mindes de gode dage dengang. - det er bare hyggeligt, og historierne bliver ikke dårligere, lyder det fra rekrut 825, mens han slår et grin op.

På de tre dage i Thy bor soldaterkammeraterne i Agger Feriecenter.

Herfra går turene rundt i Thy, hvor Knud-Erik Jensen har forberedt en program med blandt andet et besøg på et kvægbrug, en glasforretning og Doverodde Købmandsgård.

De gamle soldaterkammerater fra Panserværnsdelingen under Bornholms Værn, håber igen, alle at mødes næste år.

For de gode historier fra soldatertiden kan sagtens fortælles endnu engang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...