Fredag var der ”release-party” for Thy Whisky No. 11 ”Stovt” fra Gyrup

THISTED: Engang blev loftet i Thisted Bryghus gamle røde hovedbygning brugt til at opbevare malt til ølbrygningen, men der var bestemt malt på det gamle loft forleden. Godt nok i forarbejdet form og serveret på glas som henholdsvis whisky og porter.

Og så stod de stovt på loftet - de omkring 100 gæster, der var inviteret til ”release-party” for at markere, at Thy Whisky No. 11 ”Stovt” fra Gyrup, var sendt i handlen. En begivenhed, der blev fejret med en stovt whisky-dram af den nye No. 11 og et glas Limfjordsporter fra fad.

Der blev nippet og nikket anerkendende til resultatet af samarbejdet mellem Thisted Bryghus og Thy Whisky, som baserer sig på filosofien om at ”bruge det, der er ved hånden. Herunder også Limfjordsporter”, som Jakob Stjernholm, medejer af Thy Whisky udtrykte det.

Den nye ”Stovt” er nemlig lagret på fade, som tidligere har indeholdt Limfjordsporter, som har nyt godt af nogle måneders lagring på fade, der tidligere havde rummet Thy Whisky. Så ligesom porteren fik dybde og sødme fra whiskyfadene, fik whiskyen også tilført nogle noter fra Limfjordsporteren,da den kom på fad.

Det ”smagfulde” samarbejde mellem de to producenter er endt ud i 831 flasker Thy Whisky No. 11 ”Stovt”, som for langt de flestes vedkommende var afsat straks da de kom på markedet i sidste uge.

- Hvor kommer tingerne fra. Det er en god historie, sagde borgmester Ulla Vestergaard, som var blandt de, der sikrede sig en af de 831 flasker som gave til sin svigersøn.

Ud over Limfjordsporteren er samarbejdet er også til gavn for bryghuset, siger brygmester Antoni Aagaard Madsen.

- For fem år siden kunne vi ikke brygge øl på lokale råvarer. Det kan vi nu, sagde han med tanke for, at byg og andre afgrøder fra Gyrups marker, bruges til øl.

- Nu har vi Gyrup i baghånden, nu også med en lille maltfabrik, den kan levere til pænt mange øl...

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...