Limfjordsrådet satser på, at havørreden skal gøre fjorden til en af Danmarks vildeste lystfiskerdestinationer

FUR: Limfjordens bestand af vilde havørreder er så unik, at Limfjorden kan blive en af Danmarks vildeste lystfiskerdestinationer, skriver Limfjordsrådet i en pressemeddelelse. På Fur er fem virksomheder allerede certificeret som lystfiskervenlige, og flere lystfiskere har allerede besøgt øen for at fiske.

Videre hedder det, at for at Limfjorden kan kalde sig en lystfiskerdestination, skal lystfiskeren kunne booke konkrete produkter. Derfor har Limfjordsrådet udfærdiget en certificeringsordning, der skal sikre, at lystfiskere, der besøger Limfjorden, kan få kvalificeret hjælp til fiskeriet. Ud af 56 certificerede virksomheder, ligger fem altså på Fur og lige nu er 7 grejbutikker, 40 overnatningssteder, tre båd- eller kajakudlejere og seks lokale guider certificeret som særligt lystfiskervenlige, og flere er på vej ind i netværket:

- Vi synes, det er super interessant at være med i lystfiskerprojektet, da vi kan se et potentiale i at tiltrække gæster uden for vores normale højsæson, hvor vi naturligt nok ikke har det samme antal overnattende gæster som i sommermånederne, siger Betina Bugge fra Fur Camping og fortsætter:

- Lystfiskere er jo en oplagt målgruppe at gå efter, da de rejser om foråret og efteråret, hvor havørredfiskeriet er på sit højeste. Vi har ikke tidligere forsøgt at tiltrække lystfiskere, da vi ikke har haft tilstrækkelig viden om fiskeriet og målgruppen. Det har vi nu, og vi er klar på at byde dem velkomne her på Fur.

Arved Michelson, der er lystfiskerguide på Fur, havde allerede en fuldtbooket kalender for forårsfiskeriet inden coronakrisen ramte, og han havde flere forespørgsler om guidning i efteråret:

- En hardcore lystfisker er krævende, når det gælder information og service, men når de først har været her på Fur, vender de tilbage, for her er næsten fangstgaranti, siger guiden.

De lystfiskere, som har booket tur med Arved Michelson, kommer fra både Danmark, Tyskland og Norge.

Limfjordsrådet er et samarbejde mellem 18 kommuner, der alle har opland til Limfjorden og en fælles vision om at skabe en ren og bæredygtig Limfjord. Det primære værktøj hertil er at implementere den statslige vandområdeplan for Limfjorden. Det er netop denne store miljøindsats, Havørred Limfjorden-projektet bygger på, da det er en forudsætning, at der er fisk at fange, hvis man vil tiltrække lokale og tilrejsende lystfiskere. Havørred Limfjorden finansieres af midler fra LAG Småøerne, LAG Skive-Viborg, LAG Jammerbugt-Vesthimmerland, LAG Thy-Mors, Landdistriktspuljen, BRN og otte kommuner omkring fjorden.

Nærmere på: www.havørredlimfjorden.dk, der viser sæsonaktuelle fiskepladser og lokale vindforhold. Der er 100 pladser at vælge imellem, og pladserne er nøje beskrevet ud fra bundforhold og vindforhold, og der kan navigeres direkte til pladsen via google maps, uanset hvor man befinder dig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...