Den tidligere skovløber og naturvejleder fortæller fremover læserne om, hvor der er oplevelser at få

THY-HANNÆS: For Jens Jørgen Andersen har naturen altid fyldt meget. Den livslange interesse for alt det derude har gjort ham en erfaren naturvejleder.

Nu vil han fortælle Thisted Postens læsere om de aktuelle observationer af spændende fugle, man kan opleve i Thy.

Det begyndte som en hobby i hans helt unge år som naturnysgerrig dreng i Klitmøller.

- Vi var nogle knægte, der havde Bent Thøgersen som lærer. Han tog os med på fugleture. Han satte hele interessen for natur i gang, og det er aldrig sluttet. Det er jeg ham taknemmelig for, siger Jens Jørgen Andersen

Tiltrækning til naturen førte ham til det perfekte job som skovløber og naturvejleder i over 40 år hos Skov- og Naturstyrelsen i Thy.

Han har brugt tusindvis af timer med kikkerten om halsen. Både ude at kigge, men også mere videnskabeligt som optæller i naturområder og som ringmærker for Zoologisk Museum.

Han er blevet skrap til at kende danske fugle og trækfugle, og han er ”medlem” af den lille ekslusive gruppe af danskere, såkaldte ”birdere”, som har set over 400 arter af vilde fugle i Danmark - 410 er det blevet til for Jens Jørgen Andersen:

- Den, der har set flest, har set knap 440, siger han.

Nu er han blevet 64 år og er pensioneret. Men naturpassionen er der stadig.

Ikke mindst efter at han sluttede med at arbejde, og for få år siden flyttede til Hanstholm fra Klitmøller.

Nu kan Jens Jørgen Andersen rigtigt dyrke det, der det meste af hans liv har haft den største opmærksomhed, fuglene.

Hanstholm byder nemlig på nogle af Danmarks allerbedste muligheder for at opleve især fugle, som trækker forbi knækket på kysten. Især om efteråret, men generelt er der store fugleoplevelser at få ved Hanstholm hele året ,og det tiltrækker ornitologer til området fra hele Danmark.

- Alle danske ornitologer ved, hvor Hanstholm er, og de besøger ofte Thy. For når det stormer i Nordatlanten om efteråret og vinteren, så drives fugle, både fra nord og vest, mod Hanstholm. Og blæser det mere østligt fra, så dukker fugle op helt fra Sibirien ved Hanstholms kyster og i baglandet, fortæller Jens Jørgen Andersen.

Og om sommeren kan trækfugle også lande i Danmark, når varme vinde fra kontinentet sender sjældne eksotiske fugle fra sydlige himmelstrøg.

Mens Jens Jørgen Andersen nøjes ikke med kun at kigge på fuglene. Han er også blevet en dygtig fuglefotograf. På hans facebookside kan følgerne opleve, hvad den naturgale thybo oplever - gennem flotte og knivskarpe fotoer af mange af de sjældne fugle som besøger Thy.

Nu har Jens Jørgen Andersen sagt ja til at levere både gode fotoer og historier om de fugle, man kan opleve henover årstiderne i Thy. Og han vil give gode tip til, hvor man kan spotte dem.

Følg med i serien ”På fugletræk i Thy” med Jens Jørgensen Andersen på www.thistedposten.dk og i Thisted Posten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...