Der bliver trods coronasituationen både julefest og juleaften for brugerne

HANSTHOLM: Værestedet i Hanstholm har haft et hårdt år - med seks ugers nedlukning i sommer og deraf manglende aktiviteter for brugerne og indtægter til huset. Derfor var det en rigtig glad ”leder”, fagkoordinator Lissie Kjær, der i forrige uge fik et opkald fra Spar-købmand Solveig Madsen, som fortalte, at hun havde et pænt rundt beløb, hun gerne ville aflevere.

Fredag 27. november fik Værestedet så overdraget et bevis på en juledonation på 15.000 kr. fra Spars KFI Fond.

En overraskende gave, som faldt på et tørt sted, kunne Lissie Kjær fortælle Solveig Madsen.

- Vi har været hårdt ramt af coronanedlukningen, både for vore 45 brugere og for vores korps af frivillige, som i seks uger ikke måtte komme i huset. Og vi måtte bl.a. aflyse vores sommermarked. Vore fællesspisninger måtte vi afvikle som morgenmad udenfor og senere som frokost i det fri.

- Men vi skal naturligvis holde julefest og juleaften for vore brugere i år, som vi plejer. Derfor kommer det flotte beløb fra Spar KFI Fonden meget belejligt. Pengene skal udelukkende bruges på julen i år. Vi bliver 40 personer til vores julefrokost - hvor der skal serveres traditionel julemad med steg og and, fortæller Lissie Kjær og fortsætter:

- Vi holder også lidt senere en gammeldags juleaften, hvor hver bruger skal have en god gave. Så med dette flotte beløb kan vi holde den jul, vi gerne vil give brugerne.

Lissie Kjær får en krævende opgave med - på grund af coronen - at afvikle julefesten i flere rum i huset.

Værestedet støtteforening har netop afholdt en uges julemarked, der blev en succes. For trods coronafrygt kunne Lissie Kjærs til sin overraskelse konstatere, at man kunne indtjene ca. 20.000 kr. - omtrent det samme som de foregående års markeder.

Hele beløbet fra julemarkedsugen går direkte til brugerne af Værestedet på Hjulmagervej 3.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...