Ure- og smykkefirmaet Bendixen havde vurderingsekspert til By Night

THISTED: Hos Bendixen i Thisted havde man til By Night valgt at få en ægte antikekspert til at komme og vurdere folks værdier fra gemmerne.

Noget der var populært, og som trak over 100 til smykke og - på Lilletorv.

Det var spændende og dyre ting der kom frem fra skuffer og skabe: især smykker, ure, bestik, keramik, mønter og billeder, for at blive vurderet og prissat.

Bente Jeppesen Bisgaard, hvis forældre ejede Snedsted Kro, havde blandt andet sin far Søren Hove Jeppesens gamle pung med. Den havde ligget i en skuffe siden 1959 og indeholdt nogle spændende mønter, heraf flere af sølv.

Vurderingsekspert Peter Jespersen fandt dog ikke ”guld” i den gamle mørnede pung. Selv om sølvkronerne var nogle få hundrede kroner værd, så er det først og fremmest mønter fra før møntreformen i 1923, som er noget værd i dag.

Men der er undtagelser: som 10-øren fra 1959. Den sælges i dag op til 600 kroner.

Mønter af sølv har dog altid en værdi i sølvet.

En af de største overraskelse der kom på vurderingsbordet hos Bendixen var en stor møntsamling, der blev vurderet fra 60-80.000 kroner. Et anden var et armbånd af guld med diamanter og med aftagelig emaljeportræt som fik vurderingen 20.000 kroner.

Et armbånd, købt hos Lauritz af en thybo for et par år siden for 9.000 kroner, blev vurderet til nu 15.000 kroner.

Flere guld-lommeurs ejere måtte gå lidt skuffet hjem. Urene var guldet værd. Men lommeure kan ikke længere sælges for deres brugsværdi.

Claus Bendixen var glad for at butikken havde valgt at få en vurderingsmand i butikken.

- Det fik da mange mennesker ind og det var da spændende at se hvad folk havde med. Der er da noget vi kunne finde på at gentage, lød det fra ure og smykkemanden på Lilletorv.

Af Ole Iversen (Tekst og foto)

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...