Skolerne Hanstholm, Østre, Tingstrup, Sydthy Friskole og Thy Privatskole er med i Go Cook-kampagnen de næste uger

THY-HANNÆS: Over 1600 skoleelever fra Thisted Kommune er med i ugerne 43, 44 og 45, når over 150.000 skoleelever over hele landet går i køkkenet med Go Cook Smagekassen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Go Cook: Hanstholm Skole deltager med ni klasser, Østre Skole i Thisted med otte klasser, Tingstrup Skole med seks klasser, Sydthy Friskole i Visby med fire klasser og Thy Privatskole i Hillerslev med to klasser. 82 pct. af alle grundskoler (folkeskoler, frie/private skoler og specialskoler) i Danmark er tilmeldt med i alt 6436 skoleklasser.

Eleverne skal her efter efterårsferien stille sig spørgsmålet: ”Hvordan lever man egentlig klimavenligt?” Heraf følger en række andre spørgsmål, f.eks. ”Hvordan smager en burger eller en forårsrulle, når ikke der er kød i?” eller ”Hvordan er nu lige den ny klimavenlige madpyramide?”

Go Cook er Coop’s madprojekt for børn og unge, som afvikles for 12. år i træk, og som har som mission at skabe den første generation, der er bedre til at lave bæredygtig mad end deres forældre. Det største projekt er Smagekassen, hvor næsten 6500 elever landet over har bestilt en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer, d.v.s. fire ud af fem skoler. Smagekassen er i år pakket med bl.a. økologiske bønner fra Peru og danske økologiske hvidkål og gulerødder, så eleverne kan tilberede danske forårsruller og eksperimentere med at lave burgerbøffer af bønner, når opskriften står på klima-lækre veggiesliders. Kasserne kan afhentes mandag 21. oktober, så der er nok først gang i skolekøkkenerne i løbet af formiddagen tirsdag 22. oktober.

- Der er mange, der synes, det er svært at spise klimavenligt. Men det behøver det slet ikke være. Vi vil gerne hjælpe børnene med at gøre en forskel for klimaet ved at tage de klassiske hverdagsretter og gøre dem 3-20 gange bedre for klimaet. Vi har madmodige børn med til at udvikle retterne, så vi håber, at børn i hele landet er ligeså klar til at prøve nye smagsoplevelser, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for Go Cook.

Kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i de mange film til årets Smagekasse:

- En af de gode ting ved Go Cook er, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Der bliver ikke prædiket om rigtigt og forkert. Vi giver børnene nogle indsigter og muligheder, og så kan de selv ta’ den derfra, siger Gorm Wisweh.

Nærmere på projektets hjemmeside: www.gocook.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...