Mange ved ikke, at det er et lovkrav, og at man kan få en bøde på 1500 kr.

THY-MORS: Limfjorden har i de senere måneder haft :mange besøgende i form af kajakroere, sejlere og

SUP-boardere, hvilket er noget, de lokale vandsportsklubber klart har mærket

- Desværre ser vi rigtig mange på vandet, som ikke har redningsvest på eller med, fortæller bestyrelsesformand Helle Slot fra Thisted Ro- og Kajakklub, det er meget bekymrende.

Før det får fatale konsekvenser, har klubben taget initiativet til at lave et opslag på sin facebookside:

”Vi ser desværre rigtig mange i området ud for roklubben, som ikke har vest på. Man skal have vest på eller med, hvis man er på vandet, uanset om er på SUP-board, i kajak, i robåd eller windsurfer. Kun badedyr bliver ikke anset for at være et fartøj. Det koster en bøde på 1500 kr., hvis du bliver taget uden. Det er underordnet, hvor tæt du er på land. Bemærk:

Det gælder alle på eller i fartøjet. Det er din egen sikkerhed, du sætter på spil, hver gang du tager ud uden svømme- eller redningsvest.”

Efter at have lagt opslaget op på klubsiden har Helle Sloth fået positivt feedback. Der er over 300 personer, som delte opslaget på diverse medieplatforme, og over 4000 personer har set opslaget. Dette tal stiger fortsat. Der er rigtig mange, som ikke ved at det et lovkrav.

Trygfonden har netop doneret redningsveste til roklubben.

- Vi har søgt Trygfonden om mulighed for at donere 10 selvoppustelige redningsveste egnet til roning her i foråret. De koster godt 1400 kr. pr. styk. Vi har søgt disse særligt med henblik på vores unge, som gerne vil ro i vores nye fartøjer, nemlig coastalbådene, siger Helle Slot.

Hun håber på, at de unge i roklubben får den rigtige forståelse af sikkerhed på vand og finder brugen af redningsvest lige så naturlig som brug af sikkerhedssele i en bil. Det redder liv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...