THY-MORS: Krabberne er der straks. En kutling kommer svømmende sætter sig på bunden. Der er masser af liv i Thisted Havn.

Vi sidder i de sorte stole i båden Camfish og kigger livet på bunden i øjnene ved hjælp af undervandskameraer. Et nyt spændende initiativ tilbyder nu lokale, turister og institutioner en oplevelsestur under vandoverfladen i Limfjorden med hjælp af ny teknologi - uden at blive det mindste våd.

Det er mølbøen Andree Gothe, der har fået ideen til at udstyre et skib med kameraer, som sænkes ned i vandet og styres af personen selv, som på egen skærm følger hvad der dukker op ved ens kamera.

- Jeg har bygget mange kameraer de seneste 15 år og tænkte: hvad sker der, hvis man sænker et kamera ned på bunden, med madding foran, som kan trække fisk og bunddyr til? Jeg synes selv det var en spændende tanke, og at andre måske også kunne tænke sig at gå på opdagelse på en helt ny måde, siger Andree Gothee, mens han venter på kunderne ved Havnetorvet lige ved Cafe Salto.

Camfish er en tidligere overdækket redningsbåd fra en norsk færge.

- Jeg har selv bygget den om med store vinduer ud mod vandet, som kan åbnes og kameraerne kan hejses ud, næsten som en fiskeline. Der er plads til 12 passagerer og heraf er der otte pladser med kamera og egen skærm, som hver enkelt betjener, fortæller Andre Gothe, og fortsætter:

- Jeg har fundet et rev, som tiltrækker en masse liv. Lige ud for Synopalhavnen. Her kan man se hummer, krabber, flere slags fisk og spændende bunddyr. En tur herud tager omkring halvanden time.

Camfish laver ture ud i hvert fald i hele august måned.

Andree Gothe håber også at institutioner - gerne med børn - vil benytte sig af chancen for en helt ny og spændende måde at opdage det liv som der er masser af i Limfjorden, men som vi ellers ikke ser under den glitrende overflade.

Man kan tilmelde sig på kajen eller via Facebooksiden Camfish Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...