Turistchefen sagde farvel med opera i Thisted Musikteater

THISTED: Thys turistchef, Ole Riis, stopper med udgangen af oktober måned.

Den farverige og initiativrige turistchef har ved siden af sit virke om utrættelig turistchef, også de senere år bragt en del af det varme Spanien til Thy, fra appelsiner til musik.

Således torsdag aften hvor de tre operasøstre Pepa, Maria og Gemma Garcia Maciá sang for en fyldt sal i Thisted Musikteater.

Arrangør var Kulturforeningen Tysted. Men de tre var naturligvis inviteret af Ole Riis, som har kendt de tre søstre siden de var små.

Derfor er det også helt efter bogen, at Ole Riis havde valgt ikke at holde en traditionel reception. Men derimod i stedet sige til de gæster der kunne tænkes at ville sige farvel:

- Kom til operaaftenen - så giver I ikke mig noget. I stedet giver vi os alle en oplevelse - det er da meget bedre, lød det fra Ole Riis.

Det var der så 170 thyboer der synes var en god idé. Mange var operafans - men mange var også kommet for at sige tak til turistchefen, og give ham en lykønskning med det nye job som kulturmedarbejder i Skive Kommune.

Operaaftenen med de tre søstre bød på en smuk buket af sange, som de fleste kendte en god del af: West Side Story, Memory, Somewhere over the Rainbow, Moon River, Hallelujah, blandt andre. ?I anden afdeling var repertoiret sange fra mere det klassiske. Men også arier og sange som de fleste havde hørt før. Blandt dem: Offens Bachs Barcarolle, Puccinis smukke O mio babbino caro, Habanera fra Bizets Carmen.

De tre søstre sang til sidst en spansk sang-udgave af Strauss’ Danubio Azul (An den schönen blauen Donau).

Det lykkedes publikum at klappe de tre velsyngende søstre ind til en sang på dansk af Carl Nielsen.

Og en rigtig sjov sang på spansk, hvor det var tydeligt at der var kommet en loppe ind i operaen.

Aftenen sluttede uformelt for alle dem, der efterfølgende ville mødes med Ole Riis og de tre søstre.

Det skete på den modsatte side af Storegade i Restaurant Roma, som holdt et par timer ekstra åbent.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...