Østerild Skole havde onsdag afsløring af elevskulpturen ”Vores Øjesten”

ØSTERILD: Den røde løber var fremme, da Østerild Skole onsdag havde afsløring af elevskulpturen ”Vores Øjesten”.

Et skoleprojekt, som eleverne i 3.-4. og 5. klasser havde arbejdet med siden august. ?200 forældre og børn var samlet til afsløringen, hvor de spændte elever, glædede sig at stenen blev ”afsløret” foran Østerild Skole og Multicenteret.

- Billedkunstlærer Bente Thorhauge fortæller til Thisted:Posten, at det har været en drøm for hende i flere år, at samle skolens elever om et større kunst-projekt. Det blev så men den halvanden meter store granitsten, skænket til lejligheden af Skovsted grusgrav.

- Og jeg er så glad nu, hvor ”Vores Øjesten” er færdig og har fundet sin plads.

- Jeg kan nu kigge tilbage på en fantastisk proces. Hvor eleverne er gået på med krum hals, og gennem forberedelse, skitser, studie af øjet, modeller og afprøvninger, har været omkring alle de detaljer, der til slut resulterede i et værk, der nu kan pryde indgangen til deres skole i 5-10 år.

Det er minimumslevetiden for den øje-bemalede sten, lyder det fra billedkunstlæreren, der fortsætter:

- Vi havde jo først øvet os med at male på mindre sten. Så større marksten, før eleverne fik lov at udsmykke den store sten med kvalitetsmaling, som til sidst fik et strøg lak for holdbarheden.

De mange ”sten på vejen” blev også udstillet. For da de mange forældre og gæster skulle ud og se kunstværket, skulle de alle gå den røde løber, fra skolens indgang hen til ”Vores Øjesten”. Undervejs passeredes alle øje-modellerne som der var blevet øvet på, fortæller Bente Thorhauge.

Da den røde dug var hevet af og stenen var afsløret, sang alle eleverne omkvædet af ”Du er min øjesten” fra den gamle dansk film ”Flintesønnerne”, og så der var så grønne øje-kager til alle bagefter.

I alt har 35 børn deltaget i ”Øjestensprojektet”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...