Coronakrisen gav et knæk, da mc-folket hverken må køre i grupper eller komme til træf, siger Lars og Nikolaj Kappel

THISTED: Godt tre år blev det til for far-søn-butiksprojektet Østbyens Cykel- & MC-Center. Mandag 20. april meddelte de to indehavere af forretningen på Industrivej 42, at butikken lukker, så snart varelageret er blevet solgt. Baggrunden er, at det har været svært for de to indehavere at tjene penge.

Lars Kappel og sønnen Nikolaj overtog 1. marts 2017 Østbyens Cykler på Østerbakken og flyttede i 2019 til nye og større lokaler på Industrivej 42 - og blev også mc-center.

- Selv om vi har haft et bedre regnskab, siden vi flyttede til den nye adresse, så må vi konstatere, at vi ikke tjener noget. P å trods af, at vi har knoklet 50 timer hver uge, har indsatsen ikke givet det overskud, vi har brug for - for på sigt at kunne køre videre, siger de to indehavere.

Coronakrisen har yderligere givet cykel og mc-forretningen et skud for boven:

- Vi har mistet en stor del af det forårsarbejde, vi forventede på mc-folket, som ikke kan komme til træf eller køre i grupper, fortæller Lars og Nikolaj Kappel og fortsætter:

- Tjener vi ingen penge, kan vi ikke afdrage på vores gæld. Derfor har vi besluttet at stoppe, før det bliver værre.

Nu er alt i butikken sat ned og skal sælges hurtigst muligt. Det gælder også butiksinventar og værkstedets værktøj og maskiner.

- Når det er solgt, så lukker vi. Men indtil da kører vi videre som normalt. Værkstedet er åbent. Der køres stadig ud mandag og torsdag, siger de to indehavere.

Lars og Nikolaj Kappel beklager situationen over for de mange kunder. Det er private og en række virksomheder, som har fast serviceaftale, bla. Thisted Kommune og Post Nord.

- Det er da møgærgerligt for vores kunder. Men vi er nødt til at tænke fremad og tænke på vore familier, lyder det fra de to cykel og mc-folk, der ikke ved hvad fremtiden byder, når butikken engang er afviklet:

- Vi får da gæld - det er helt sikkert. Men mon ikke vi finder noget andet arbejde, lyder det fra Lars, der er uddannet pædagog, og Nikolaj, der er mc-mekaniker.

Butikkens personale er blevet sagt op - husets lærling skal der nu findes et nyt lærested til.

Nikolaj Kappel fortæller, at garantier videre føres med leverandøren eller via velvilje fra en anden cykelforretning.

Med den snarlige lukning af Østbyens Cykel- & MC-Center er der kun én cykelforretning tilbage i Thisted by. Det er Fri Bike Shop på Lilletorv 3.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...