Heavy Zleep holder til oven på Markedsgades Blomster på Soltoften

NYKØBING: De lokale iværksættere Tomas Taheri og Danny Kristensen fra Nykøbing har udviklet en ny, tung og bæredygtig dyne, og derfor har de stiftet firmaet Heavy Zleep:

-Vores søn havde en urolig og afbrudt søvn, og da vi undersøgte markedet for tunge dyner, fandt vi kun såkaldte ”behandlerdyner”, som var både anderledes og dyre. Det tænkte vi, at vi kunne gøre bedre, forklarer Danny Kristensen.

I dag er det fem år siden, at han og Tomas Taheri begyndte at kigge på dyner, bolster og dun og at tale med alle mulige, der vidste noget om dyner. Og nu har de udviklet de tunge dyner i en god, bæredygtig kvalitet, som de sælger via deres webshop, fremgår det af en pressemeddelelse fra Morsø Erhvervsråd.

- Vi har selv syet - og fået syet - en hel del prototyper, og vi har haft mange personer til at teste dem, indtil vi er landet på den dyne, som har stor komfort og nu er i produktion, forklarer Danny Kristensen.

Det har været vigtigt for dem, at dynen - udover at se almindelig ud - også er i bæredygtig kvalitet.

- Derfor er dynen syet af øko-tex-bomuld, og vi har Downafresh-certifikat i forhold til dyrevelfærd. Vi har også mærket Nomite, hvilket betyder, at der ikke kan komme husstøvmider ind i den, fortæller Danny Kristensen.

Dynen er fyldt med andedun og -fjer og virker ikke kun godt for personer med ADHD og lignende, men også for folk, som generelt har søvnbesvær. Også singler, som mangler kram og kropsberøring, er rigtig glade for den ny type, tunge dyne, som i virkeligheden er for alle, som ønsker en tungere dyne end standarddynerne i butikkerne.

For at sælge dynerne skal de to iværksættere i den kommende tid ud og præsentere dem for ADHD-foreningen, Helsam, ergoterapeuter og til forskellige event og foredrag. De har som udgangspunkt valgt butikker fra, fordi det vil være et fordyrende led, og derfor satser de på onlinesalg:

- Vi arbejder dog lige nu på at komme ud i udvalgte specialbutikker, så kunderne får mulighed for at se og mærke dynen, siger Tomas Taheri.

Undervejs har Heavy Zleep fået rådgivning og støtte fra Morsø Erhvervsråd.

- Dér har man været supergode til at hjælpe og guide os. De har været virkelig gode at sparre med og har hele tiden holdt øjne og ører åbne for os omkring muligheder, siger Danny Kristensen.

På lageret oven på Markedsgades Blomster på Soltoften i Nykøbing pakkes de dyner, som bestilles over webshoppen. Gennem Morsø Erhvervsråd er Heavy Zleep kommet med i et såkaldt VIP-program, hvor firmaet får tilskud til konsulenter, der kan hjælpe med f.eks. billeder, video og tekst på hjemmesiden.

- Ved at få opgraderet vores hjemmeside og onlinemarkedsføring håber vi at få endnu mere gang i salget. Jeg har brugt al min fritid og weekender på dette her, og jeg er drevet at lyst til at få det ud over kanten, forklarer Danny Kristensen, som til daglig er gruppeleder i teknisk forvaltning i Morsø Kommune.

Tomas Taheri er fuldtidsbeskæftiget i virksomheden, og han tager sig af den daglige drift og kommunikation.

- Lige nu arbejder vi rigtig meget med opgaver relateret til bæredygtighed. Det er en spændende proces og afgørende for, at vi kommer rigtig fra start. Vi har store forventninger til fremtiden, siger Tomas Taheri.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...