LIMFJORDSKØD: Michael Rytter har kort efter sin tiltræden hos MENY Fjerritslev lanceret kød af høj kvalitet fra kendt slagtehus på Mors

FJERRITSLEV: − Vi laver så meget som muligt selv!

Sådan lyder det fra 34-årige Michael Rytter, der er nytiltrådt slagtermester hos MENY i Fjerritslev.

For Michael Rytter drejer det sig om at finde de gode råvarer, så han kan tilbyde kunderne høj kvalitet til overkommelige priser. Hvad angår kød har han fundet det helt ideelle koncept i samarbejde med kollegaen Ole T. Thøgersen, der driver sit eget slagtehus i Vester Hvidbjerg på Mors. Konceptet, der går under navnet »Limfjordskød«, vender vi tilbage til.

Et af Michael Rytters specialer er pølsemageri, hvor han selv fremstiller et stort udvalg af spegepølser, og ikke mindst får han ros for sin hjemmelavede rullepølse.

− Mit mål er, at vi kan skille os ud og gøre en forskel for kunderne. Det skal være spændende at handle her, og jeg vil gerne inspirere folk til at lave mad helt fra bunden. Men vi tilbyder også delvis tilberedte kvalitetsvarer, som er lette at gøre færdige, forklarer han.

Desuden er lette måltidsløsninger – såkaldt convenience food – en stor del af udbuddet i MENY’s slagter- og delikatesseafdeling.

I slagterafdelingen har Michael Rytter en elev under oplæring, mens der i delikatessen er to fuldtidsansatte samt yderligere en elev. Herudover er seks ungarbejdere og et par praktikanter beskæftiget med forskellige opgaver.

Michael Rytter har været i faget i 19 år. Han er fra Øster Hornum og kom i lære i det hæderkronede familiefirma Slagter Carlsen i Støvring, hvor han arbejdede sammenlagt i syv et halvt år. Siden blev det til ansættelser hos en engrosvirksomhed i Aalborg, SuperBrugsen i Vejgaard og Roslev i Salling, inden han blev tilknyttet SPAR i Koldby Thy. Som en del af Go’Mad-koncernen stod Michael Rytter i denne periode for leverancer af slagtervarer til tre andre butikker i Thy. For en halv snes år siden flyttede Michael Rytter sin privatadresse til Frøslev på Mors, og det var her, han kom i kontakt med slagtermester Ole Thøgersen i Vester Hvidbjerg. Thøgersen har specialiseret sig i leverancer fra kødkvægsbesætninger i området mellem Brovst og Lemvig og har derfor skabt sit eget varemærke i form af »Limfjordskød«.

»Limfjordskød« blev for tre år siden en del af udbuddet i Go’Mad-konceptet, og efter sin tiltræden i Fjerritslev for fire måneder siden har Michael Rytter fået det lanceret hos MENY i kategorien lokalt producerede fødevarer.

− Som hovedregel er slagtedyrene ikke over 16 måneder, hvilket giver garanti for mørt kød. Ole Thøgersen er i tæt kontakt med opdrætterne, så han kan følge dyrenes opvækst, og parterne har en løbende dialog om dyrenes foderstand for at sikre den rigtige kvalitet af kødet, fortæller Michael Rytter.

Der stilles således specifikke krav til produkterne, og da der er tale om et lille slagteri, hvor Ole Thøgersen og hans egne folk følger hele processen, undgår slagtedyrene at blive udsat for stress, som ellers ville sætte sig i kødet, påpeger Michael Rytter.

Idet slagtehuset på Mors ligger midt i leverandørområdet, er der kort transporttid fra stald til slagtning, hvilket også er et vigtigt parameter i konceptet »Limfjordskød«.

− Ole Thøgersen har opnået Elite Smiley, og hans kølerum er aldrig helt fyldt op, hvilket betyder lavere luftfugtighed og en bedre udtørring af kødet, som i sidste ende sikrer en høj kvalitet, understreger Michael Rytter.

Ole Thøgersen er tredje generation i firmaet, der siden 1934 er blevet kendt i hele landsdelen for produkter af høj kvalitet, og der er fem ansatte slagtere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...