René Ernst Nielsen vil gerne optimere behandlingstilbud for at mindske overdødelighed

AALBORG: Forskningen i psykiatri Region Nordjylland styrkes, når 41-årige René Ernst Nielsen 1. august tiltræder et klinisk professorat i psykiatri ved klinisk institut på Aalborg Universitet og samtidig bliver overlæge ved enhed for bipolar lidelse ved psykiatrien på Aalborg Universitetshospital. Han bliver endvidere forskningsansvarlig for almen voksenpsykiatri. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Regionsgården i Aalborg.

Gennem sin forskningskarriere har René Ernst Nielsen arbejdet med de sværeste psykiatriske tilstande, herunder særligt bipolar lidelse og skizofreni, som har været fokusområderne forskningsmæssigt og klinisk.

- Der er en overdødelighed blandt patienter med svær psykiatrisk sygdom - ofte på grund af en fysisk sygdom. Ved at påvise disse sammenhænge kan vi blive klogere på, hvordan vi optimerer behandlingstilbud til patienter med psykiatriske tilstande. For at sikre en ligelig behandling kan det være nødvendigt med forskelle i behandlingstilbud, hvorved vi kan mindske overdødeligheden, siger René Ernst Nielsen, der bl.a. nu gennemfører og har planlagt studier i relation til hjerte- og kar-sygdomme og generel fysisk sygdom hos patienter med psykiatriske tilstande.

Lige nu leder han forskningsprogrammet for affektive lidelser sammen med professor og forskningschef Rasmus W. Licht og forskningsprogrammet for mortalitet (dødelighed, red.) og morbiditet (forekomst af sygdomstilfælde, red.). Der er tale om både større kliniske undersøgelser, både inden for psykiatri og i samarbejdsfladen mellem psykiatri og somatik (fysiske sygdomme, red.) samt studier baseret på de danske sundhedsregistre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...