Fredag blev første etape af en ny stor legeplads indviet ved Klitmøller Friskole og Børnehus

KLITMØLLER: Fredag blev første etape af en ny stor legeplads indviet ved Klitmøller Friskole og Børnehus.

Legepladsen er et tegn på, at friskolen går en ny spændende tid i møde. For alt tyder på, at skolen, der blev friskole i 2011, efter at kommunen i 2010 valgte at lukke den, nu kan se frem til en voldsom søgning af elever og dermed planer om udvidelse af skole. På sigt er det også planen, at skolen skal blive kulturhus for hele Klitmøller.

- Vi havde i skoleåret 2015/2016 65 elever. I 2021 siger fremskrivningen 150 børn. Det er fantastisk for skolen og Klitmøller, og betyder at næste plan er tilbygning af klasseværelser til skolen, lyder det fra Martin Eigenbroth, medlem af arbejdsgruppen.

Den nye legeplads består af: et klatreskib ”Lepanto”, et klatrefyrtårn, en zip-line og hængekøje-park.

Legepladsområdet er endnu ikke færdigt.

Der mangler stadig 600-700 kvadratmeter asfalt, for i legepladsprojektet hører selvfølgelig skaterfaciliteter til. Men denne sidste fase af legepladsprojektet afventer, hvor der skal bygges, når skolen skal udvide.

- Vi vil ikke til at brække ny asfalt op - derfor venter vi med at lægge det, lyder det fra formand for skolebestyrelsen Jesper Overgaard.

Legeplads projektet kommer til at koste 700.000 kroner.

Midler, som er skaffet med cykelsponsorløb og ikke mindst via en stribe fonde og sponsorer.

Største bidrag på 300.000 kroner er kommet fra ”Den grønne ordning” - afledt af vindmøllerne på Hanstholm Havn.

Øvrige sponsorer er: 73.000 fra en gruppe private på 28 lokale sponsorer, 50.000 kr. fra Marinus Legatet, Klitmøller, 76.700 kr. fra børnenes cykelsponsorløb, 20.000 kr. fra Nordea Fonden, 10.000 fra Feriepartners Oplevelsespulje samt 10.000 kr. fra Lions Klub Hanstholm Teutonia.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...