Betty Andersen vil have flere besøgsvenner i Hanstholmområdet

HANSTHOLM: 5293 besøgsvenner er der i Danmark, men kun tre i Hanstholm.

Det vil den nye leder af Røde Kors besøgstjenesten Betty Andersen gerne lave om på, så mange flere ældre og ensomme får tilbuddet om en fast besøgsven.

- Fra mit job som social og sundhedsassistent i Hanstholm gennem 15 år, kender jeg besøgstjenesten og den betydning det har for den får besøg. Derfor sagde jeg ”ja” til at lede besøgstjenesten, efter Lis Jensen, der døde for nyligt.

Lis har ledet den i 20 år og gjort et stort stykke arbejde, siger Betty Andersen og fortsætter:

- Nu skal besøgstjenesten løbes i gang igen. Jeg er sikker på, at der mange der har brug for en besøgsven. Jeg tror også at der er mange derude, som kunne tænke sig at være besøgsven. En besøgsven tager på besøg hjemme hos et andet menneske. Du lytter og er interesseret, så kommer samtalen af sig selv. En besøgsven skal være stabil, da du bliver ugens højdepunkt for et andet menneske, når der er besøg. En besøgsven kommer typisk en gang om ugen. Et besøg varer cirka en times tid. Det handler mest om at samtale, men man kan også gøre andet. Eventuelt lave noget sammen. Men man skal huske, at man som besøgsven ikke må lave hjemmehjælperarbejde, siger Betty Andersen.

Røde Kors’ besøgstjeneste i Hanstholm hører under Røde Kors butikken på Centervej.

Distriktet er området hele Hanstholm gamle kommune fra Klitmøller til Frøstrup.

- Nu håber jeg at rigtigt mange henvender sig. Både dem der vil være besøgsven og dem der gerne vil have besøg. Man kan kontakte mig via Røde Kors butikken i Hanstholm, eller direkte, lyder det fra Betty Andersen, der håber at mænd vil melde sig som besøgsven.

Man kan finde Betty Andersen kontaktoplysninger på Røde Kors’ hjemmeside under ”Besøgsven”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...