Aarsleff AS har anlagt en 30.000 kvadratmeter arbejdshavn

HANSTHOLM: I forbindelse med udvidelsen af havnen, valgte entreprenøren Aarsleff AS på eget initiativ, at anlægge en 30.000 kvadratmeter arbejdshavn, som en del af byggebudgettet, på indersiden af den yderste vestmole.

Arbejdshavnens nyanlagte kaj var i denne uge i brug for første gang. Dermed er det også første gang nogensinde, at et skib er blevet losset i yderbassinet.

Det var en pram med granit der lagde til ved den nye spunskaj.

Med rådighed over den nye arbejdshavn, får entreprenøren bedre muligheder for et mere fleksibelt byggeri af havnen.

- Vi får nu to kajer at losse materialer. Der kommer materialer hele tiden. Vi skal jo have omkring 500.000 tons materialer til at lave havnens moler losset i land. Og da vi har mange pramme der næsten kan komme til at ligge i kø, så er to steder at losse materialer af meget bedre.

På denne måde undgår vi unødvendig kødannelse og flytteri af materialer. Det giver en meget bedre logistik og højere kadence, og det giver os dermed også mulighed for at forcere byggeriet, om det skulle blive nødvendigt, siger projektleder hos Aarsleff Jonas Johnsen.

Den nye arbejdshavn, bliver efter endt byggeri, overdraget til Hanstholm Havn og gjort til en permanent ny del af havnen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...