Bogen præsenteres hos Bog og Papir i Nykøbing fredag eftermiddag 14. august

MORS: Det er ikke uden stolthed i stemmen, at Jann Friis Søndergaard, der er formand for løbeklubben Pinen og Plagen fortæller, at klubben nu udgiver en bog om det legendariske ultraløb ”Mors 100 Miles” - på engelsk og dansk, her tre uger før godt 100 løbere og deres hjælpere og familier strømmer til Mors for for første weekend i september at deltage i et af de ubestridt hårdeste løb i Danmark.

Bogen hedder på dansk ”Kraftværk - 100 miles rundt om Mors” og på engelsk ”Powerhouse - 100 miles around the isle of Mors”. Den er forfattet af journalist Lene Shannon og oversat til engelsk af Gavin Weakley. Bogen, der er på 192 sider og rigt illustreret, præsenteres hos boghandler Bent Bisgaard i Bøger og Papir i Nykøbing fredag eftermiddag 14. august. Lene Shannon har selv layoutet bøgerne, som er trykt på Clemenstrykkeriet i Viborg. Prisen er 200 kr.

Ideen til bogen blev undfanget i foråret 2007 af den danske ultraløber Jesper Kenn Olsen, og klubben og Lene Shannon har så samarbejdet om den i forbindelse med løbet 2019, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Vi er med - med hud og hår, når Lene Shannon med stor indlevelse beskriver løbernes kvaler undervejs i det 160,9 kilometer lange løb rundt om Mors. Og vi er med, når hele vores hær af frivillige sørger for, at alle kommer helskindede i mål og har haft en god og tryg oplevelse undervejs, og resten af øens befolkning disker op med den ene fest efter den anden, fortæller Jann Friis Søndergaard i pressemeddelelsen.

Løbeklubbens debut som bogudgiver sker, fordi man gerne vil give deltagerne og deres hjælpere en bog, som de kan bruge som håndbog og inspiration. Og fordi der er så mange historier om øens natur og dens befolkning, som de tilrejsende ellers går glip af. Derfor er bogen med softcover, som gør den handy og nem at tage med sig.

- Ambitionen var også at give bonusoplysninger om de omgivelser, løbere og hjælpere passerer, når de tilbagelægger 100 miles-ruten rundt om øen. Mors byder på unik og smuk og varieret natur. Mange lokaliteter gemmer på en fortælling, som man ikke ser med det blotte øje i forbifarten. For løberne gælder, at de går glip af meget, fordi de jo passerer stederne i mørke om natten - eller er så optaget af deres præstation, at de ikke ænser omgivelserne, siger Lene Shannon, der har tilrettelagt bogens indhold i samarbejde med en redaktionsgruppe fra løbeklubben bestående af formand Jann Friis Søndergaard samt Kaja Kristensen og Ruth Andersen.

Én af de fortællinger, som er bogen i bogen, handler om den legendariske knoldesparkerfest på Ørndrup Mark, der i nattens mørke skubber løberne videre på vanvittig høj musik i røg og damp. En næsten lige så vanvittig fest, som hele afviklingen af ”Mors 100 Miles” kan synes i nogles øjne.

- Men der er mening med galskaben. Det er jeg selv blevet overbevist om, siger Lene Shannon.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...