"Vesterhaws Gin" blev torsdag prøvesmagt hos Meny i Vorupør

VORUPØR: Der er fuld fart på både smag og styrke på den helt nye "Vesterhaws Gin" fra Niels og Sinnes.

Torsdag blev den første gin i Niels og Sinnes Univers præsenteret og prøvesmagt hos Menu i Vorupør.

Der er afbalanceret smag fra vestkysten af enebær, havtorn og blåbær - alt sammen plukket ved den danske vestkyst. Styrken er på 41,5 procent og det gør at Vesterhaws Gin er i "London Dry Gin" klassifikationen.

- Vi besluttede at N&S naturligvis også skulle have en gin. Sammen med Nordisk Brænderi udviklede vi så ginen, som skulle være af høj kvalitet, og lavet på hvede for at komme tæt på de gamle produktionsforløb, fortæller Knud Løkkegaard, der var bartender ved torsdagens præsentation.

- Fordi den har været lagret, og har en procent på 41,5 har vi lagt os i klassen af lidt dyrere gin. Også for at få et kvalitetsprodukt der passede in i N&S Univers, lyder det. ?Ved præsentationen i Menus vinafdeling var der kreeret en iskold gin og tonic, som de forbipasserende kunder fik lov at smage som de allerførste. ?En blanding i 1:2 af Vesterhaws-gin og Fentimans Premium Indian Tonic Water. - For når ginen er god, skal man blande med en god tonicvand, siger Knud Løkkegård, der midt i præsentationen får selskab af købmand Kim Poulsen, formand for Niels og Sinnes Univers.

- Vi ville naturligvis også gerne give vores bud på en god gin til de mange der har fået smag for gin. Det er jo superpopulært nu, og nu er vores bidrag på hylderne, lyder det fra Kim Poulsen.

Om Niels og Sinne drak gin, vides ikke. Men på flasken lyder fortællingen: Niels plejer at drikke en god hjemmelavet kryddersnaps eller hjemmebrygget øl. Men han går bestemt ikke af vejen for at nyde en god Vesterhaws gin. Eller som Sinne siger:

- Niels er nu ett så møj for de der moderneheder. Men der er alkohol i, og så nyder han gerne en Lång drinks.

Vesterhaws Gin fra Niels og Sinnes er i første sending kommet i 200 flasker.

De sælges i Vorupør hos Menu og hos Vorupør Slagter.

Men fra næste sending, som kommer omkring juletid, vil den nye gin kunne købes i flere butikker i Thy.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...