Det er blevet populært at hoppe i de iskolde bølger

THY-HANNÆS: Stadigt flere hopper nu på vinterbadebølgen, der er blevet en populær aktivitet i de mørke måneder. En interesse der kan måles over hele landet.

I søndags startede sæsonen i Thisted Vinterbadeforning, da der var Store Badedag fra Søbadet i Thisted.

60 havde humøret og badetøjet med, og mange af dem var nye. For Store Badedag var anledning for alle, der kunne tænke sig at prøve vinterbadning for første gang.

- Dejligt med rigtig mange nye, til at følge Kong Neptun og Havfruen, fortæller formanden for Thisted Vinterbadeforening Eva Sjælland:

- Det var en stor succes, og vi fik seks nye medlemmer i foreningen, så vi nu er 115.

Badebroen blev dagen efter hentet ind for vinteren, og vinterbaderne skal nu benytte stranden for det kolde gys. Men det bekymrer ikke formanden, der først og fremmest glæder over den fremtid der tegner sig i løbet af få år. Her er Thisted Vinterbadeforening, blandt andet på grund af Foreningens store succes, tænkt ind i de forestående planer for Cold Hawaii Inland.

I skitseplan i de første oplæg, tænker vinterbadeforeningen sig ind i planerne om at renovere og shine Søbadet op - med fokus på at genskabe den historiske badeanstalt i Thisted by. Også andre steder i Thisted Kommune er der vinterbadere.

Det glæder Eva Sjælland, at andre foreninger er med til at fremme interessen for vinterbadning i Thisted.

- Med Cold Hawaii Inland på tegnebrættet, er der udsigt til, at vinterbadere får endnu bedre mulighed for at dyrke interesse for det kolde vand, siger hun.

Er man helt frisk på at prøve at kalde sig vinterbader, så kan man være med to gange gratis, med efterfølgende saunatur.

Det kan ske hver lørdag-søndage, hvor mange af de 115 medlemmer bader allerede fra klokken 07.00. I tidsrummet fra 10 - 12 er man som starter velkommen.

Er man medlem af vinterbaderne i Thisted kan man blandt andet prøve fuldmånebadning, julebadning og nytårsbadning på årets sidste dag.

Sæsonen slutter altid sidste søndag i april.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...