En million-dyr renovering og økonomien truede i fremtiden for 54-årige Gitte Troelsgaard

NORS: Nors Kro konkurs - håndklædet smidt i ringen.

Efter i 20 at have drevet Nors Kro, har Gitte Troelsgaard valgt, pr. 15. juni, at begære sig selv konkurs. Energien til at drive stedet videre, var væk. En million-dyr renovering og økonomien truede i fremtiden.

- Til renoveringen kunne jeg måske have lånt pengene. Men jeg er fyldt 54 år - og jeg havde simpelthen ikke lyst til at sætte mig i stor gæld med min alder i betragtning, siger Gitte Troelsgaard til Thisted Posten.

Gitte Troelsgaard blev alene med driften, efter hun mistede sin mand og makker Hans til sygdom i 2016. Siden har hun drevet kroen med hjælp af datteren Ida.

- Men det har været svært at drive kroen alene. Nu har jeg så valgt at kaste håndkædet i ringen og tage den gæld jeg kommer ud med. Det skal jeg nok klare, siger Gitte Troelsgaard, der er begyndt at arbejde hos Fjordline på færgerne fra Hirtshals.

- Men det er da hårdt. Det gør ondt ikke længere at skulle være på kroen. Man skal tænke på at Nors Kro har været samlingssted for familier gennem generationer. Jeg har været med i 20 år og mødt rigtigt mange dejlige mennesker. Men nu har jeg indstillet mig på at det er slut. Og jeg kan allerede mærke, at det er det rigtige valg jeg har truffet. Tyngden er løftet af skuldrene. Efter min advokats råd, valgte jeg så selv at erklære mig konkurs. Dermed er Nors Kro nu fri til at kuratoren kan afhænde kroen, siger Gitte Troelsgaard, og fortsætter:

- Jeg håber, at Nors Kro kan leve videre med nogle nye friske kræfter. Der er forretning i at drive en kro i Nors. Men selvfølgelig skal kroen gennem en omfattende renovering.

Men Nors fortjener at kroen lever videre i en ny udgave.

I de seneste uger har Gitte Troelsgaard haft god hjælp fra Rasmus Bang Vognsen, Spisehuset Thy i Østerild.

- Kunderne har fået tilbuddet om Spisehuset Thy kunne overtage de bestilte arrangementer. Samtidigt har min datter Ida fået arbejde hos Spisehuset Thy, siger hun.

Gitte Troelsgaard er også taknemmelig for den støtte og forståelse hun har fået af mange mennesker i Nors, efter sin beslutning.

Kurator for konkursboet i Nors Kro er advokat Jonas Houkjær Bech, fra Advodan i Thisted.

Han fortæller til Thisted Posten, at planen nu er, at alt skal gøres op. Så skal Nors Kro sættes til salg hurtigst muligt hos en ejendomsmægler.

- Med ferietid og det hele, så bliver det sandsynligvis først efter sommerferien. Men eventuelle købere eller interesserede er velkomne til at henvende sig allerede nu, lyder det fra advokaten.

Nors Kro slog dørene op i 1906.

Gitte Troelsgaard bor stadig på første sal.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...