Projektet i Nors løber op i omkring en god million kroner

NORS: De fleste kender måske hverken navnet eller sporten. Men padel, der også bliver kaldt padel-tennis, er en af verdens hurtigst voksende sportsgrene. Også i Danmark skyder baner op overalt i hastigt tempo .

Nu bygger Nors Boldsklub det første anlæg i Thy.

- Padel er så populært og i så stor fremgang, at det kun var spørgsmålet om hvornår det nåede Thy. Nu bygger vi så en bane ved Nors Stadion og hopper dermed på padelbølgen, som de første, siger Preben Graversen.

Han er initiativtager til padel-banen i Nors, der bygges udendørs, men overdækkes, så den kan bruges året rundt.

- Padel er blevet så populær fordi det kan spilles af alle aldre. Den kræver mindre styrke og teknik, end eksempelvis tennis. Mange har kaldt det en krydsning mellem tennis og squash, med en lidt langsommere og blødere ”tennisbold”, siger han.

Der er fire spillere på banen ad gangen, derfor et det et meget socialt spil.

Banen er lidt mindre end en tennisbane 20 x 10 meter og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet.

- Man kan benytte bagvæggene i spillet, som det kendes fra squash. Dermed er bolden langt mere i spil, fortæller Preben Graversen, der har haft en flok med fra Nors, for at prøve spillet i Skive hvor den nærmeste bane bane ligger.

Padel-projektet i Nors er kommet i stand gennem endnu et tæt samarbejde i den sportsglade by.

- Vi har fået støtte fra en række fonde. Men generelt har vi bare oplevet en utrolig flot opbakning fra hele byen. Det gælder erhvervsdrivende, NBK’s Erhvervsklub og ikke mindst Thisted Kommune, siger Preben Graversen.

- Nors Padelbane bliver en bane for hele Thy. Selv om sporten bliver en underafdeling under Nors Boldklub, så skal banens også drives som ”Pay & Play” for alle der har lyst. Vi tror på, at det bliver en sikker succes for Nors og hele Thy, siger Martin Rotbøll, formand for Nors Boldklub og en af de ildsjæle i projektet, som Preben Graversen har fået ”overtalt”.

- Nu bygger vi den første bane i Thy. Men på landsplan skyder banerne op i et tempo der taler for sig selv.

For to år siden var der 32 baner i Danmark. I 2020 ender tallet på over 200. Og det varer nok ikke længe før der kommer flere baner i Thisted også. Vi har hørt om planer, lyder det fra gruppen bag padel i Nors der også tæller Nors BK’s kasserer, Ingrid Ottesen.

Projektet i Nors løber op i omkring en god million kroner.

Projektet støttes af Spar Invest (Sparekassen Thy) , Nykredit Fonden, Velux Fonden, DGIs Tipsmidler. Nors BK skyder selv omkring 150.000 i.

Anlæggelsen af Nors Padelbane begyndte i weekenden.

Det er planen at den står færdig til 1. juli.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...